Inspiraciju za izradu ovakve pizze pronašao sam u sličnoj verziji jednog američkog restorana brze hrane. Volim eksperimentirati s jelima, spajati okuse (i izglede) stoga sam jednostavno morao pokušati napraviti pizzu kojoj ne bi mogao odoljeti niti jedan ljubitelj ovog jela.
Pizza je slavonskog šmeka, s kulenom, paprikom i lukom, a rub je punjen Debrecinkama koje možete jesti odvojeno, u kombinaciji s omiljenim umakom.
Zbog ovog ekstra ruba, pizza je odličan izbor za zadiviti (i nahraniti) prijatelje i goste.
SASTOJCI
Priprema:
- Zamijesite klasično tijesto za pizzu i ostavite ga da se diže oko 60 minuta. Potom ga premijesite i ostavite da se nastavi dizati još 15 minuta. Za to vrijeme možete pripremiti sve sastojke za pizzu. Kad se tijesto diglo, podijelite ga na dva dijela.
- Od prvog dijela tijesta razvaljajte podlogu za pizzu debljine pola centimetra i promjera pleha u kojem ćete peći pizzu. Pleh premažite s malo ulja i pospite brašnom pa tijesto razvucite taman do ruba pleha, ali pazite da ga ne dodiruje.
- Drugu polovicu tijesta razvaljajte na istu debljinu, a zatim ga izrežite na trakice širine oko 4 cm, te njih onda na manje komade dužine oko 6 cm.
- Debrecinke narežite na istu dužinu na koju ste izrezali trakice od tijesta. Svaku komad kobasice zamotajte u tijesto pa ih posložite uz rub pleha, jednu do druge.
- Umutite jedno jaje i malo ga posolite pa njime premažite kobasice u tijestu i posipajte sjemenkama sezama. Na kraju dodajte željene sastojke na sredinu pizze. Za ovu pizzu sam koristio pasiranu rajčicu, origano, sir, preko njega tanko rezanu zelenu papriku, kulen i luk.
- Pizzu pecite na 220 °C oko 15 minuta ili dok tijesto ne dobije zlatnu boju. Pizzu (i kobasice!) poslužite uz senf, kečap ili neki drugi umak po želji.