Pizza s kulenom i koricom punjenom kobasicom

2015

Sastojci

  • 5 komada Debrecinki
  • 50 g Baranjskog kulena
  • pasirana rajčica
  • luk
  • zelena paprika
  • sir za pizzu
  • 400 g glatkog brašna
  • 200-250 ml vode
  • ulje
  • 1 kocka svježeg kvasca
  • sol
  • šećer
  • origano
12 Siječanj 2015, Komentari: 2

Ako imate onog jednog prijatelja koji ne jede koricu od pizze već je uredno ostavlja na rubu tanjura, poslužite mu ovakvu pizzu i sigurno će promijeniti tu naviku!

Inspiraciju za izradu ovakve pizze pronašao sam u sličnoj verziji jednog američkog restorana brze hrane. Volim eksperimentirati s jelima, spajati okuse (i izglede) stoga sam jednostavno morao pokušati napraviti pizzu kojoj ne bi mogao odoljeti niti jedan ljubitelj ovog jela.

Pizza je slavonskog “šmeka”, s kulenom, paprikom i lukom, a rub je punjen Debrecinkama koje možete jesti odvojeno, u kombinaciji s omiljenim umakom.

Zbog ovog “ekstra” ruba, pizza je odličan izbor za zadiviti (i nahraniti) prijatelje i goste.
pizza-s-debrecinkom-i-kulenom-detalj

Priprema:

Zamijesite klasično tijesto za pizzu i ostavite ga da se diže oko 60 minuta. Potom ga premijesite i ostavite da se nastavi dizati još 15 minuta. Za to vrijeme možete pripremiti sve sastojke za pizzu.

Kad se tijesto diglo, podijelite ga na dva dijela.

Od prvog dijela tijesta razvaljajte podlogu za pizzu debljine pola centimetra i promjera pleha u kojem ćete peći pizzu. Pleh premažite s malo ulja i pospite brašnom pa tijesto razvucite taman do ruba pleha, ali pazite da ga ne dodiruje.

Drugu polovicu tijesta razvaljajte na istu debljinu, a zatim ga izrežite na trakice širine oko 4 cm, te njih onda na manje komade dužine oko 6 cm.

Debrecinke narežite na istu dužinu na koju ste izrezali trakice od tijesta. Svaku komad kobasice zamotajte u tijesto pa ih posložite uz rub pleha, jednu do druge.

Umutite jedno jaje i malo ga posolite pa njime premažite kobasice u tijestu i posipajte sjemenkama sezama.

Na kraju dodajte željene sastojke na sredinu pizze. Za ovu pizzu sam koristio pasiranu rajčicu, origano, sir, preko njega tanko rezanu zelenu papriku, Baranjski kulen i luk.

Pizzu pecite na 220 stupnjeva oko 15 minuta ili dok tijesto ne dobije zlatnu boju.

Pizzu (i kobasice!) poslužite uz senf, kečap ili neki drugi umak po želji.


Voliš kobasice? Odlično! Klikni na gumb, prijavi se na Volim meso newsletter i besplatno preuzmi svoju .pdf knjižicu ‘Volim kobasice’!

PREUZMI VOLIM KOBASICE KNJIŽICU!


Vezani članci