Tirolska je mnogima asocijacija na djetinjstvo, a i danas je neizostavan odabir za sendvič kada je potreban jači gablec.
U ovom smo je receptu odlučili upakirati u bogati doručak, no, jelo možete pripremiti i za brunch ili brzu večeru. Tirolska i kruh utopljeni u jajima pa zapečeni sa sirom nahranit će vas za sve vaše potrebe.
SASTOJCI
Priprema:
- Tirolsku kobasicu narežite na kockice, kao i rajčicu, a sir naribajte.
- Jaja razmutite pa im dodajte sušeni vlasac, sol, papar i prema želji malo čilija.
- Dvije posude za pečenje (promjera 17-20 cm) premažite maslacem pa u njih rasporedite razmućena jaja. Potom u svaku posudu umočite po krišku kruha, prvo s jedne strane, pa je preokrenite na drugu stranu.
- Oko kruha rasporedite kockice tirolske kobasice i rajčice i nježno promiješajte. Na kraju sve pospite sirom.
- Pecite u pećnici 12-15 minuta na 200 °C, dok se jaja ne ispeku. Izvadite iz pećnice i dodajte malo svježih listića matovilca i/ili ga poslužite dodatno kao salatu.