Jela na žlicu često su sinonim za zimske recepte, ali ne moramo biti tako strogi prema sezonama. Ovo lagano varivo savršeno paše uz proljeće, i bojom i okusima.
Prženi hamburger kao baza podsjetit će vas na okuse bakinih specijaliteta i dobro „podebljati“ zelenu kombinaciju povrća. Tjestenina je tu da obogati jelo i dodatno vas zasiti.
SASTOJCI
Priprema:
- Hamburger narežite na kockice. Bijeli i svijetlo zeleni dio poriluka narežite na kolutiće, češnjak sitno nasjeckajte.
- U većem loncu zagrijte ulje pa dodajte hamburger i pržite ga oko 3 minute, a zatim poriluk i pržite još 2-3 minute. Ubacite češnjak, miješajte pa nakon 30-ak sekundi ulijte temeljac.
- Pustite da temeljac prokuha pa dodajte sušeni timijan, origano i bosiljak.
- Potom dodajte grašak i tjesteninu pa kuhajte oko 5 minuta. Ubacite zatim i mahune pa kuhajte još oko 5 minuta.
- Na kraju posolite i popaprite, kuhajte još minutu-dvije pa ugasite vatru. Dodajte baby špinat i samo ga umiješajte dok ne povene.
- Varivo poslužite toplo, prema želji pospite parmezanom ili dodajte malo kiselog vrhnja.