×
×
Pripremite biftek s crnim tartufima
Recepti

Pripremite biftek s crnim tartufima

Ljubav se uvijek vezuje uz strast. Čak i ljubav prema hrani, a bez imalo strasti, pomalo je sterilna. Stoga vam u tjednu Valentinova preporučamo hranu koju ćete voljeti i vi i vaš partner.

Priprema određenog jela ili namirnice jednostavan je i davno provjeren način zavođenja i pokazivanja naklonosti prema nekome, pogotovo ako se odlučimo pripremiti ono što znamo da osoba kojoj želimo ugoditi voli. Često se pritom odabiru jela ili namirnice koje su općeprihvaćene kao posebne i ljubozovne.

Tartufi nedvojbeno spadaju u takvu vrstu namirnica. Tim prije što je odnos prema njima obično strastan. Ili ih se obožava ili gotovo ne može podnijeti.

U kombinaciji s junećim biftekom, kao još jednim jestivim predmetom obožavanja, dobiti ćete obrok kojem je teško odoljeti. Ako ga još i sami pripremite, Amor će bespogovorno stati na vašu stranu.

Kao u ljubavi, tako i u kuhinji, sve je dozvoljeno, pa što god biftek znalci rekli, ako volite well done, nemojte se ustručavati. Prijati će vam jednako, kao i onaj rare, onima koji ga takvog vole.

Međutim, ako vaš budžet ne može podnijeti prave bifteke, doskočite mu tzv. lažnim biftekom, bijelom pečenicom, dijelom junećeg buta, koja imitira biftek. Nešto je žilavije teksture od bifteka, ali pažljivom pripremom i taj nedostatak možete izbjeći.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
20 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Juneći but

Priprema:

  1. Meso narezano na odreske očistite od eventualnih masnoća i žilica. Premažite odreske mješavinom bijelog papra i maslinova ulja s mirisom tartufa, pa ostavite marinirati nekoliko sati, a najbolje preko noći.
  2. Odreske ispecite na mješavini maslinova ulja i maslaca, jedan po jedan, po par minuta s obje strane, do mjere koju volite, ali nikako predugo, jer će postati žilavi. Ako imate više komada, nemojte ih stavljati istovremeno, da se ne počnu kuhati umjesto peći i radije pecite jedan po jedan ili u manjim količinama.
  3. Pečene izvadite, posolite i stavite na topli tanjur, pa pokrijte, a na masnoću koja je ostala dodajte vrhnja za šlag u količini da dobijete glatki umak. Umiješajte maslinovo ulje s okusom tartufa, pa u umak umiješajte već pripremljen prilog koji ste planirali, široke rezance ili kao najbolji izbor, domaće fuže.
  4. Ako kao prilog želite samo salatu, u umak vratite meso. Servirajte i po svemu dodatno naribajte tartufe.