×
×
Bogati sendvič s rib eye odreskom
Recepti

Bogati sendvič s rib eye odreskom

Neki sendviči su samo sendviči, i to je u redu. Ali neki sendviči su mala remek-djela, poput ovoga s trakicama rib eye odreska.

Nisu svi sendviči jednaki, dok su neki pomalo dosadni, drugi su prava fešta okusa i boja na tanjuru. Ako se mene pita, svaki sendvič bi trebao biti bogat, šaren i ukusan. Uz dodatak sočnog rib eye odreska, sendvič sam transformirala u kompletan obrok kojem je nemoguće odoljeti.

Osim rib eye odreska tu je i majoneza s inćunima, puno mlade zelene salate, rajčice i čips od grana padano sira. Pa sad vi recite da ovakav sendvič nije prava poslastica.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Rib Eye

    ZA ČIPS OD SIRA:

    ZA UMAK OD INĆUNA:

    ZA SENDVIČE:

Priprema:

  1. Odreske izvadite iz hladnjaka najmanje sat vremena prije pečenja kako bi se zagrijali na sobnu temperaturu.
  2. Dok se meso temperira pripremite čips od sira tako da na manji lim za pečenjem, obložen papirom za pečenje, u tankom sloju rasporedite naribani grana padano sir. Sir posipajte s malo svježe mljevenog papra i crnim sezamom. Pecite ga u pećnici zagrijanoj na 180 °C 10 minuta ili dok ne postane žuto-zlatne boje. Izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi, a zatim ga nalomite na manje komade.
  3. Pripremite umak od inćuna. Filete inćuna sitno nasjeckajte, gotovo u pastu. Prebacite ih u zdjelicu pa im dodajte majonezu, kiselo vrhnje i naribani sir, sve dobro pomiješajte. Ako vam se čini da je umak pregust, razrijedite ga s malo vode. Ostavite ga sa strane.
  4. Veliku tavu, po mogućnosti od lijevanog željeza, zagrijte na jakoj vatri. Temperirano meso premažite s malo maslinovog ulja pa ga stavite na zagrijanu tavu. Pecite ga na jakoj vatri 4 minuta s jedne strane, zatim okrenite i pecite još 3 minute s druge strane. Ubacite maslac u tavu, malo smanjite vatru pa pomoću žlice prelijevajte odreske otopljenim maslacem iz tave.
  5. Prebacite meso na dasku, posolite ga, pokrijte ga folijom i ostavite ga da odmara desetak minuta. Odmoreno meso narežite na tanke trakice.
  6. Ciabattu prerežite na pola po dužini pa oba komada stavite na tavu na kojoj ste pekli meso kako bi se lagano tostirali. Izvadite ciabatte iz tave, premažite umakom od inćuna, na svaku rasporedite baby salatu, rajčice i narezane trakice mesa. Na kraju rasporedite komadiće čipsa od sira i poslužite.
Mesnica