Pizzi je uvijek teško odoljeti pa se tako često baš ona nađe na “cheat day” jelovnicima čak i kod onih koji inače paze na prehranu.
Osjećaj krivnje svakako će biti manji ako iskoristite ovu ukusnu podlogu od tikvica u kojoj uopće nismo koristili brašno. Preskočili smo tako i zahtjevniju izradu tijesta, ali smo uživali u standardnom spoju umaka od rajčice, sira i trajnih kobasica.
SASTOJCI
ZA NADJEV:
Priprema:
- Naribajte tikvice, posolite ih i ostavite u cjedilu 10-ak minuta- Rukama ih dobro iscijedite i stavite u veću zdjelu.
- Dodajte im dva jaja, sir za pizzu, prašak za pecivo, sušeni bosiljak te popaprite. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
- Na okrugli lim promjera 30 cm stavite papir za pečenje (ne morate, ali onda ga lagano nauljite) te dodajte smjesu s tikvicama. Špatulom poravnajte smjesu i stavite u pećnicu na 220 °C te pecite 20-ak minuta dok smjesa ne počne loviti smeđu boju.
- U međuvremenu narežite papriku na oko 6 tankih kolutova.
- Izvadite podlogu od tikvica iz pećnice pa premažite umakom od rajčice te pospite sirom. Posložite potom naizmjenično kriške Čajne i Zimske te na kraju dodajte kolutove paprike i pospite bosiljkom.
- Pecite još 15-ak minuta te poslužite toplo.