×
×
Cheat day “pizza” s kobasicama, sirom i tikvicama
Video recepti

Cheat day “pizza” s kobasicama, sirom i tikvicama

Znamo da nije ispravno ovo jelo nazvati pizzom, ali za jednostavniju verziju s manje ugljikohidrata, imamo dobro rješenje.

Pizzi je uvijek teško odoljeti pa se tako često baš ona nađe na “cheat day” jelovnicima čak i kod onih koji inače paze na prehranu.

Osjećaj krivnje svakako će biti manji ako iskoristite ovu ukusnu podlogu od tikvica u kojoj uopće nismo koristili brašno. Preskočili smo tako i zahtjevniju izradu tijesta, ali smo uživali u standardnom spoju umaka od rajčice, sira i trajnih kobasica.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
35 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Čajna kobasica

    ZA NADJEV:

Priprema:

  1. Naribajte tikvice, posolite ih i ostavite u cjedilu 10-ak minuta- Rukama ih dobro iscijedite i stavite u veću zdjelu.
  2. Dodajte im dva jaja, sir za pizzu, prašak za pecivo, sušeni bosiljak te popaprite. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
  3. Na okrugli lim promjera 30 cm stavite papir za pečenje (ne morate, ali onda ga lagano nauljite) te dodajte smjesu s tikvicama. Špatulom poravnajte smjesu i stavite u pećnicu na 220 °C te pecite 20-ak minuta dok smjesa ne počne loviti smeđu boju.
  4. U međuvremenu narežite papriku na oko 6 tankih kolutova.
  5. Izvadite podlogu od tikvica iz pećnice pa premažite umakom od rajčice te pospite sirom. Posložite potom naizmjenično kriške Čajne i Zimske te na kraju dodajte kolutove paprike i pospite bosiljkom.
  6. Pecite još 15-ak minuta te poslužite toplo.