×
×
Dimljeni Pancetaš – ultimativni hamburger
Recepti

Dimljeni Pancetaš – ultimativni hamburger

Svaki hamburger ima svoju priču. Ono nešto što ga čini posebnim. Onaj šmek zbog kojeg mu se redovno i rado vraćamo. Ovaj hamburger ima ih nekoliko.

Možda vas zavede nezaboravan okus popularnog špekmeza za koji imamo provjereno dobar recept. Ili ćete zapeti za hrskavu pancetu koje u ovom burgeru ima u dvostrukoj (ali dozvoljenoj) količini.

Možda ćete se zaljubiti u posebno pripremljenu pljeskavicu punjenu komadićima chorizo kobasice.

Koji god vas sastojak osvoji i potakne na pripremu ovog hamburgera, siguran sam u jedno – obožavat ćete ga i često pripremati kod kuće.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 min
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena junetina

Priprema:

  1. Chorizo kobasice prstima istisnite iz crijeva u duboku posudu. Nadjevu dodajte mljeveno juneće meso, soja umak, sitno sjeckani svježi list peršina, pola žličice papra i još toliko soli. Smjesu dobro promiješajte rukama kako bi se svi sastojci pomiješali. Ostavite ju da odstoji pola sata. Nakon toga formirajte 4 pljeskavice debljine oko 2 do 2.5 centimetra.
  2. Na zagrijanoj suhoj tavi, na srednje jakom plamenu ispržite pancetu narezanu na tanke trakice. Kada je gotova odložite je sa strane na papirnati ubrus kako bi upio višak masnoće, a panceta postala još hrskavija. Na masnoći koja je ostala od prženja pancete, na srednje jakom plamenu, potom ispecite pljeskavice.
  3. Za kvalitetno pečenu pljeskavicu bitno je da je tava vruća kod stavljanja pljeskavice, a plamen umjeren kako bi se uspjela cijela ispeći bez da zagori.
  4. Ovisno o debljini pljeskavica i željenom stupnju termičke obrade pljeskavice, pljeskavice sa svake strane pecite od 4 do 7 minuta. Ako radite deblje pljeskavice, i želite da budu dobro pečene bit će ih potrebno završiti u pećnici. Gotove pljeskavice odložite sa strane i pustite ih par minuta da odleže dok vi radite završnu pripremu za hamburger.
  5. Hamburger pecivo prerežite na pola i kratko ga zapecite na tavi na masnoći od pancete i pljeskavica.
  6. Na donji dio peciva stavite opranu salatu, na nju položite pljeskavicu preko koje ide jedna do dvije šnite dimljenog sira. Preko sira dodajte obilnu količinu umaka po želji ili špekmeza. A na kraju preko svega posložite i nekoliko šnita hrskave pancete. Po želji dodajte tanko rezane kisele krastavce i sitno sjeckani luk.