×
×
Domaća goveđa juha
Na žlicu

Domaća goveđa juha

Miris i okus goveđe juhe nudi okrepu i utjehu već u jednoj žlici. Uvijek nas podsjeća na djetinjstvo, ali srećom ne postoji dobna granica za konzumaciju.

Bakina, mamina, vaša ili naša – nije važno čija je, domaća goveđa juha jednostavno je “lijek” za dušu i tijelo. Bogat i intenzivan okus dobit ćete kombinacijom svježih junećih grudi i bijelih junećih kostiju.

Osim toga, meso možete iskoristiti i za glavno jelo te uz njega, primjerice, pripremiti klasični umak od rajčice i pire krumpir. Podsjeća na djetinjstvo, zar ne?

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
1 sat i 10 minuta
uteg
BROJ OSOBA
6
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Juneći mix za juhu

Priprema:

  1. Mrkvu, korijen celera i peršina narežite na krupnije komade.
  2. Luk prerežite na pola (nemojte ga guliti). Na suhoj tavi polovice zapecite s prerezane strane, dok ne uhvati jaču, tamnosmeđu boju. 
  3. Operite meso pa ga stavite u veći lonac s mlakom vodom (ako vam se skupilo puno pjene, pokupite je žlicom ili malim sitom). Kad voda prokuha, ubacite luk, mrkvu, celer i peršin. Poklopite i juhu kuhajte oko 2 sata na laganoj vatri.
  4. Nakon otprilike sat vremena posolite i nastavite kuhati.
  5. Kad je juha gotova i meso omekšalo, izvadite meso i povrće, a juhu procijedite kroz gusto sito.