Bakina, mamina, vaša ili naša – nije važno čija je, domaća goveđa juha jednostavno je “lijek” za dušu i tijelo. Bogat i intenzivan okus dobit ćete kombinacijom svježih junećih grudi i bijelih junećih kostiju.
Osim toga, meso možete iskoristiti i za glavno jelo te uz njega, primjerice, pripremiti klasični umak od rajčice i pire krumpir. Podsjeća na djetinjstvo, zar ne?
SASTOJCI
Priprema:
- Mrkvu, korijen celera i peršina narežite na krupnije komade.
- Luk prerežite na pola (nemojte ga guliti). Na suhoj tavi polovice zapecite s prerezane strane, dok ne uhvati jaču, tamnosmeđu boju.
- Operite meso pa ga stavite u veći lonac s mlakom vodom (ako vam se skupilo puno pjene, pokupite je žlicom ili malim sitom). Kad voda prokuha, ubacite luk, mrkvu, celer i peršin. Poklopite i juhu kuhajte oko 2 sata na laganoj vatri.
- Nakon otprilike sat vremena posolite i nastavite kuhati.
- Kad je juha gotova i meso omekšalo, izvadite meso i povrće, a juhu procijedite kroz gusto sito.