×
×
Dvostruko panirani svinjski kotleti punjeni sirom
Iz tave

Dvostruko panirani svinjski kotleti punjeni sirom

Ovi ekstra hrskavi kotleti punjeni su rastopljenim sirom, a uz njih će vam biti dovoljna samo salata i omiljeni umak.

Jeste li upoznali nekoga tko ne voli pohano meso? Ako slučajno jeste, pripremite mu ove svinjske kotlete s rastopljenim sirom.

A za super hrskavost uložili smo sve – brašno pomiješali s pivom, koristili Panko mrvice i postupak paniranja ponovili dva puta. Ovo bi mogli biti službeno najhrskaviji kotleti.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Odrezak bez kosti

Priprema:

  1. Batom za meso istucite i istanjite kotlete. Posolite ih i popaprite.
  2. Komad sira izrežite na šest komada. Na svaki odrezak stavite jedan komad sira i zamotajte u rolicu.
  3. U zdjelicu dodajte brašno, škrobno brašno, sol i papar te ulijte pivo. Promiješajte u jednoličnu smjesu. U drugoj zdjelici pripremite Panko mrvice.
  4. Svaki zamotani kotlet prvo uronite u smjesu s pivom, kratko ocijedite pa zatim uvaljajte u Panko mrvice. Potom ponovite postupak tj. panirajte kotlete dva puta.
  5. U tavi zagrijte ulje za prženje pa pržite kotlete dok ne uhvate zlatno-smeđu boju.
  6. Poslužite uz svježu salatu i omiljeni umak, a možete dodati i neki prilog poput pire krumpira.