Jeste li upoznali nekoga tko ne voli pohano meso? Ako slučajno jeste, pripremite mu ove svinjske kotlete s rastopljenim sirom.
A za super hrskavost uložili smo sve – brašno pomiješali s pivom, koristili Panko mrvice i postupak paniranja ponovili dva puta. Ovo bi mogli biti službeno najhrskaviji kotleti.
SASTOJCI
Priprema:
- Batom za meso istucite i istanjite kotlete. Posolite ih i popaprite.
- Komad sira izrežite na šest komada. Na svaki odrezak stavite jedan komad sira i zamotajte u rolicu.
- U zdjelicu dodajte brašno, škrobno brašno, sol i papar te ulijte pivo. Promiješajte u jednoličnu smjesu. U drugoj zdjelici pripremite Panko mrvice.
- Svaki zamotani kotlet prvo uronite u smjesu s pivom, kratko ocijedite pa zatim uvaljajte u Panko mrvice. Potom ponovite postupak tj. panirajte kotlete dva puta.
- U tavi zagrijte ulje za prženje pa pržite kotlete dok ne uhvate zlatno-smeđu boju.
- Poslužite uz svježu salatu i omiljeni umak, a možete dodati i neki prilog poput pire krumpira.