×
×
Gurmanske kobasice pirjane s povrćem u pivu
Recepti

Gurmanske kobasice pirjane s povrćem u pivu

Za ovo jelo trebate: svježe kobasice, malo povrća, ono pivo koje ljubomorno čuvate, jednu tavu i pola sata vremena. Dobar tek i živjeli!

Dobru kobasicu zaliti dobrim pivom, pojam je gurmanskog užitka. Ušuškate li tu istu kobasu u povrće i zalijete pivom već tijekom kuhanja, čeka vas gozba za koju vam je potrebna jedna tava, paket kobasa, nešto povrća, ono pivo s gornje police hladnjaka i ne puno više od pola sata vremena.

Povrće navedeno u receptu možete po želji kombinirati ili ovisno o trenutnom stanju vašeg hladnjaka djelomično zamijeniti drugim.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
20 min
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Gurmanska kobasica

Priprema:

  1. Kobasice nabockajte vilicom da spriječite pucanje i prskanje i pecite ih na ugrijanoj tavi da sa svih strana dobiju zlatno smeđu boju. Zatim ih izvadite i ostavite na toplom.
  2. Dok se kobasice peku očistite poriluk i narežite ga na tanke kolutove. Ako je veći, prerežite ga uzdužno na pola i režite polukolutove. Mrkvu narežite na sitnije kockice, a isto napravite i s paprikom. Češnjak sitno nasjeckajte.
  3. Na masti koju su pustile kobasice, nakon što ste ih odložili sa strane, kratko, miješajući, popržite povrće sa svih strana pa ulijte pivu i temeljac. Smanjite vatru i kuhajte dok se količina tekućine ne smanji na pola. Posolite i popaprite po ukusu.
  4. Vratite kobasice u tavu, među povrće, pa pirjajte idućih 5-7 minuta. Servirajte uz kakav dobar kruh ili hrskavo pečene krumpiriće.