Hamburger quiche: Muževna mesna pita

2014

Sastojci

  • Za tijesto:
  • 250 g bijelog brašna
  • 125 g maslaca
  • 1 jaje
  • sol i soda bikarbona
  • Za punjenje:
  • 900 g mljevenog junećeg ili miješanog mesa
  • 175 g luka srebrenca
  • 20 g svježeg peršina
  • 100 g polutvrdog sira (npr. edamac)
  • 175 g majoneze
  • 3 jaja
  • 1 dl mlijeka
  • sušene rajčice
2 Travanj 2014, Komentari: 2

Pravi muškarci ne jedu quiche! Osim, naravno, ako se radi o spoju spomenute vrste pite i hamburgera!

Jeste li znali da je quiche jelo njemačkih korijena koje je s vremenom postalo sinonim za francusku kuhinju? A i hamburger kojeg svi trenutno, i to s razlogom, povezuju s Amerikom i fast food industrijom također vuče korijene iz Njemačke, točnije iz grada Hamburg.

Kada se sve navedeno uzme u obzir brzo se shvati kako je rezultat spajanja ova dva različita jela zapravo određena vrsta njemačke kuhinje i kako je uz to jelo trebalo iskombinirati neko njemačko pivo umjesto francuskog vina. To je bila moja greška koju vi nemojte ponoviti.

S tim na umu predlažem da obavezno isprobate ovu ukusnu i jako ‘Volim meso’ verziju quichea.

hamburger-quiche-10Priprema:

U brašno dodajte žličicu soli i žličicu sode bikarbone. Zatim dodajte tvrdi maslac (ne otopljeni) i lagano ga počnite provlačiti zajedno s brašnom kroz prste. Nakon nekoliko minuta imat ćete sipku brašnastu smjesu. U nju dodajte jedno jaje i zamijesite tijesto.

Tijesto razvaljajte i složite u kalup, a zatim ga ostavite u hladnjaku da odstoji dok pripremate punjenje za quiche.

Mljevenu govedinu uz dodatak 2 žličice soli i 1 žličice papra stavite dinstati na tavu uz konstantno miješanje sve dok meso ne promjeni boju iz crvene u smećkastu. Da biste dobili što finija zrna mljevenog mesa nakon dinstanja dodatno usitnite meso u električnoj sjeckalici.

Nakon mesa iskoristite sjeckalicu za usitnjavanje luka i peršina na jednako sitne komade te ih pomiješajte s mesom.

Smjesu mesa, luka i peršina istresite na tijesto u kalup i ravnomjerno rasporedite.

Od 3 jaja, 1 dl mlijeka, 175 grama majoneze i žličice soli ručnim miješanjem napravite preljev za meso. Ravnomjerno ga rasporedite po cijelom quicheu.

Na kraju je još samo potrebno dodati naribani sir i nekoliko sušenih rajčica na vrh.

Hamburger quiche pecite na 200 stupnjeva oko 30 minuta.

Guten Appetit!

Vezani članci