Imamo plan – u pola sata ispečete savršenu trganu svinjetinu. Njome prekrijte pire napravljen s krem i ribanim sirom. Sve to još malo dotjerate i zapečete pa dobijete u 45 minuta ručak koji biste inače pripremali satima.
Zahvaljujući PIK Slow cooked selection seriji, trganu svinjetinu nikad nije bilo lakše i brže pripremiti, a ne morate brinuti ni o okusima jer je idealno začinjena.
SASTOJCI
Priprema:
- Trganu svinjetinu već pripremljenu metodom sporog kuhanja izvadite iz vrećice i prebacite u aluminijsku posudu. Pecite u pećnici 30 minuta na 200 °C (ili na 180 °C s uključenim ventilatorom).
- Krumpir ogulite i narežite na četvrtine. Stavite ga u hladnu vodu, posolite i potom skuhajte, trebat će mu oko 20 minuta. Mladi luk nasjeckajte na kolutiće (i bijeli i zeleni dio).
- Na dno posude za pečenje stavite listove baby špinata. Na njih dodajte kuhani krumpir te gnječilicom izradite u pire. Dodajte krem sir, oko 50 g ribane Mozzarelle te veći dio mladog luka. Popaprite te dobro izmiješajte u smjesu. Ugrubo je poravnajte.
- Natrgajte pečeno meso s pomoću dvije vilice pa mesom prekrijte krumpir. Prelijte sve umakom iz aluminijske posude u kojoj se peklo meso. Potom pospite Cheddarom i ostatkom Mozzarelle.
- Stavite u pećnicu na 200 °C i pecite oko 10 minuta, dok se sir ne rastopi, a gornji sloj mesa malo uhvati „koricu“.
- Režite na kocke i poslužite posuto ostatkom mladog luka.