Osim brzine i jednostavnosti pripreme ovog jela je i njegova fleksibilnost. Naime, nadjev kojim ćete puniti kruh možete apsolutno prilagoditi vlastitom ukusu i dostupnim namirnicama. Umjesto “francuza”, funkcionirat će i kukuruzni baguette.
Kobasicu u nadjevu lako možete zamijeniti slaninom ili pršutom, dodati masline ili krastavce, kuhana jaja, kozji sir, mladi luk… Kombinacija je bezbroj, a na vama je da pronađete omiljenu.
SASTOJCI
Priprema:
- Francuski kruh prerežite na dva dijela i svakom dijelu odrežite krajeve. Dugačkim nožem izdubite sredinu svake polovice da dobijete "tunel" koji ćete puniti sirnim nadjevom.
- Paprike operite pa ih očistite i narežite na kockice, a isto narežite i kobasicu koju ste odabrali za ovo jelo. Mi smo koristili Zimsku salamu.
- U zdjelu stavite krem sir pa mu dodajte sjeckane paprike i kobasicu, protisnuti režanj češnjaka, papar te svježi peršin i timijan. Ako nemate svježe začinsko bilje, zamijenite ga sušenim. Nadjev dobro promiješajte i po potrebi posolite.
- Izdubljeni francuski kruh punite sirnim nadjevom tiskajući ga prema sredini. U tome vam može pomoći i donji dio čašice za rakiju ili bilo što promjera sličnog rupi u francuskom kruhu, a čime možete potisnuti nadjev prema sredini.
- Svaku polovicu kruha čvrsto zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na par sati kako bi se nadjev stisnuo.
- Punjeni francuski kruh režite na šnite i poslužite kao predjelo.