Hladna zakuska: Punjeni francuski kruh

2015

Sastojci

  • 60 g trajne kobasice po izboru
  • 1 kukuruzni francuski kruh
  • 300 g krem sira
  • 60 g svježe crvene paprike
  • 60 g svježe zelene paprike
  • 1 režanj češnjaka
  • 1/2 žličice mljevenog papra
  • 2 žlice svježe sjeckanog peršina
  • 1 žlica svježeg timijana
  • sol (po potrebi)
30 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Hladna zakuska: Punjeni francuski kruh

(Pred)jelo koje ne zahtijeva kuhanje već samo osnovne kulinarske vještine poput miješanja i sjeckanja? Zvuči dobro, a okus mu je još bolji - punjeni francuski kruh.

Osim brzine i jednostavnosti pripreme ovog jela je i njegova fleksibilnost. Naime, nadjev kojim ćete puniti kruh možete apsolutno prilagoditi vlastitom ukusu i dostupnim namirnicama. Umjesto “francuza”, funkcionirat će i kukuruzni baguette.

Kobasicu u nadjevu lako možete zamijeniti slaninom ili pršutom, dodati masline ili krastavce, kuhana jaja, kozji sir, mladi luk… Kombinacija je bezbroj, a na vama je da pronađete omiljenu.

punjeni-francuski-kruh-detalj

Priprema:

Francuski kruh prerežite na dva dijela i svakom dijelu odrežite krajeve. Dugačkim nožem izdubite sredinu svake polovice da dobijete “tunel” koji ćete puniti sirnim nadjevom.

Paprike operite pa ih očistite i narežite na kockice, a isto narežite i kobasicu koju ste odabrali za ovo jelo. Mi smo koristili Milansku salamu.

U zdjelu stavite krem sir pa mu dodajte sjeckane paprike i kobasicu, protisnuti režanj češnjaka, papar te svježi peršin i timijan. Ako nemate svježe začinsko bilje, zamijenite ga sušenim. Nadjev dobro promiješajte i po potrebi posolite.

Izdubljeni francuski kruh punite sirnim nadjevom tiskajući ga prema sredini. U tome vam može pomoći i donji dio čašice za rakiju ili bilo što promjera sličnog rupi u francuskom kruhu, a čime možete potisnuti nadjev prema sredini.

Svaku polovicu kruha čvrsto zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na par sati kako bi se nadjev stisnuo.

Punjeni francuski kruh režite na šnite i poslužite kao predjelo.

Vezani članci