×
×
Hrenovke u tijestu na korejski način
Recepti

Hrenovke u tijestu na korejski način

Tople hrenovke u mekanom tijestu uvijek brzo nestanu s tanjura, a pripremljene na ovaj način nestat će još brže.

Teško je odoljeti toplim hrenovkama u mekanom tijestu. Jedno je to od onih malih zadovoljstava koje si rijetko priuštimo, ali ipak volimo. I nismo mi jedini koji vole ovakva peciva, i na drugom kraju svijeta, u dalekoj Koreji pripremaju hrenovke u tijestu, ali na malo drugačiji način.

Njihovo pecivo nevjerojatno je mekano, a osim hrenovkama obavezno je nadjeveno sirom i kukuruzom te isprepleteno u neobičnu pletenicu.  Ako ste vješti s dizanim tijestom ovaj recept vam neće predstavljati izazov, a rezultat će garantirano izvući osmjehe na lica kušača.

Jedina prava mudrost kod ovog recepta je oblikovanje samog peciva. Pečene hrenovke u tijestu poslužite s malo kečapa, a ako želite potpuno autentično jelo kečap pomiješajte s korejskom čili pastom.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Hrenovke

    Za tijesto: 

    Za nadjev: 

    Za posluživanje: 

Priprema:

  1. U zdjeli pomiješajte brašno, kvasac i šećer. Napravite udubinu u brašnu pa dodajte sol, mlijeko, vodu i maslac. Sve miješajte mikserom dok se ne pretvori u glatko tijesto koje se ne lijepi za stranice posude. Prebacite na radnu plohu, premijesite kratko rukama, oblikujte u kuglu, premažite s malo ulja i ostavite na toplom oko sat vremena da se udvostruči. 
  2. Udvostručeno tijesto ponovo premijesite pa ga podijelite na 4 jednaka komada. Svaki komad oblikujte u kuglicu pa ga valjkom za tijesto razvaljajte u oval nešto duži od hrenovke.
  3. Na svaki oval stavite po jednu hrenovku i potpuno je omotajte tijestom pa rukama sve dobro učvrstite oko hrenovke u mali smotuljak. Svaki smotuljak zarežite kuhinjskim škarama ili oštrim nožem tako da prerežete hrenovku, ali da dno tijesta ostane ne prerezano. Pažljivo rastvorite narezane komade i povucite ih naizmjence lijevo-desno u oblik lista. Ovako formirana peciva prekrijte krpom i ostavite na toplom nekih pola sata da se podigne.
  4. Podignuta peciva premažite nadjevom od sira i kukuruza. Složite na veliki lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 160 °C s ventilacijom, oko 20 minuta. Pečene izvadite iz pećnice i poslužite uz kečap.
  5. Za nadjev: U zdjeli pomiješajte naribani sir, kukuruz, majonezu i mladi luk. Ovom mješavinom nadjenite oblikovno tijesto s hrenovkama.