×
×
Kobasice pečene s korijenom koromača i vinom
Iz pećnice

Kobasice pečene s korijenom koromača i vinom

Ovo brzo i ukusno jelo je prilično poznata talijanska kombinacija svježih gurmanskih kobasica s koromačem i crnim vinom koji jelu daju izvrsnu aromu.

Kobasice su kao namirnica veoma pogodne za svakojake zimske kombinacije jela, primjerice, sa jabukama, u gulašu sa suhim šljivama, sa smeđom lećom itd.

Jedna od meni omiljenih kombinacija je upravo ova s korijenom koromača koji tokom pečenja, uz crno vino, pusti divnu aromatičnost. Svakako probajte!

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Gurmanska kobasica

Priprema:

  1. Senf i maslinovo ulje umutite, dodajte kobasicama i sve promiješajte. Stavite peći kobasice oko 20 minuta u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C. Zatim dodajte korijen koromača i luk narezan na manje komade, svježi timijan, jabuku narezanu na četvrtine te pecite daljnjih 20 minuta.
  2. Na kraju dodajte crno vino i 1 dl vode te pecite još 20 minuta dok se vino ne reducira u umak.
  3. Sve poslužite s pireom od krumpira, tjesteninom, kruhom ili kukuruznom krupicom te narezanim svježim peršinom.