Kobasice su kao namirnica veoma pogodne za svakojake zimske kombinacije jela, primjerice, sa jabukama, u gulašu sa suhim šljivama, sa smeđom lećom itd.
Jedna od meni omiljenih kombinacija je upravo ova s korijenom koromača koji tokom pečenja, uz crno vino, pusti divnu aromatičnost. Svakako probajte!
SASTOJCI
Priprema:
- Senf i maslinovo ulje umutite, dodajte kobasicama i sve promiješajte. Stavite peći kobasice oko 20 minuta u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C. Zatim dodajte korijen koromača i luk narezan na manje komade, svježi timijan, jabuku narezanu na četvrtine te pecite daljnjih 20 minuta.
- Na kraju dodajte crno vino i 1 dl vode te pecite još 20 minuta dok se vino ne reducira u umak.
- Sve poslužite s pireom od krumpira, tjesteninom, kruhom ili kukuruznom krupicom te narezanim svježim peršinom.