Lađice s mljevenim mesom i svježim povrćem

2018

Sastojci

  • ZA 6 LAĐICA
  • NADJEV:
  • 400 g mljevene junetine
  • 1 glavica ljutike
  • mljeveni čili
  • 3 žlice nasjeckanog peršina
  • sol, papar
  • SALATA:
  • 1 manji svježi krastavac
  • 1 rajčica
  • 2-3 rotkvice
  • svježi timijan
  • maslinovo ulje
  • aceto balsamico
24 Siječanj 2018, Komentari: Komentari isključeni za Lađice s mljevenim mesom i svježim povrćem

Ove "lađice" sigurno voze sa stola do prvog tanjura pa tako par puta. Riječ je o svojevrsnim pitama zabavnog izgleda i izvrsnog okusa.

Slikovitog naziva, lađice su nešto poput pita nadjevenih začinjenim mljevenim mesom. Lađice možete prilagoditi veličinom pa ih napraviti manje, veličine zalogaja.

U ovoj kombinaciji, svježe nasjeckano povrće daje izvrstan kontrast jačem i ljućem okusu mljevene junetine zapečene u pećnici.

ladjice-s-mljevenim-mesom-02

Priprema:

Sitno nasjeckajte ljutiku pa je pomiješajte s mljevenim mesom, nasjeckanim peršinom i malo mljevenog čilija.

Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Zamijesite tijesto za pizzu od oko 350 g brašna. Nakon što se digne, podijelite ga u 6 dijelova pa razvaljajte u ovalni oblik širine 10 cm.

Na svaki komad tijesta nanesite smjesu s mesom. Po duljini meso preklopite rubovima tijesta kao da zatvarate nadjev, a krajeve svake lađice spojite pritiščući prstima. Stavite u pećnicu na 15-ak minuta. Rubovi tijesta tijekom pečenja će se pomalo otvarati, ali neka vas to ne brine.

Za to vrijeme nasjeckajte krastavac, rajčicu i rotkvice, dodajte im malo maslinova ulja, soli i papra te promiješajte.

Na ispečene “lađice” nanesite salatu od svježeg povrća, pospite svježim timijanom i prelijte s malo aceto balsamica.

Vezani članci