Slikovitog naziva, lađice su nešto poput pita nadjevenih začinjenim mljevenim mesom. Lađice možete prilagoditi veličinom pa ih napraviti manje, veličine zalogaja.
U ovoj kombinaciji, svježe nasjeckano povrće daje izvrstan kontrast jačem i ljućem okusu mljevene junetine zapečene u pećnici.
SASTOJCI
Priprema:
- Sitno nasjeckajte ljutiku pa je pomiješajte s mljevenim mesom, nasjeckanim peršinom i malo mljevenog čilija.
- Pećnicu zagrijte na 220 °C. Zamijesite tijesto za pizzu od oko 350 g brašna. Nakon što se digne, podijelite ga u 6 dijelova pa razvaljajte u ovalni oblik širine 10 cm.
- Na svaki komad tijesta nanesite smjesu s mesom. Po duljini meso preklopite rubovima tijesta kao da zatvarate nadjev, a krajeve svake lađice spojite pritiščući prstima. Stavite u pećnicu na 15-ak minuta. Rubovi tijesta tijekom pečenja će se pomalo otvarati, ali neka vas to ne brine.
- Za to vrijeme nasjeckajte krastavac, rajčicu i rotkvice, dodajte im malo maslinova ulja, soli i papra te promiješajte.
- Na ispečene “lađice” nanesite salatu od svježeg povrća, pospite svježim timijanom i prelijte s malo aceto balsamica.