×
×
Lađice s mljevenim mesom i svježim povrćem
Iz pećnice

Lađice s mljevenim mesom i svježim povrćem

Ove “lađice” sigurno voze sa stola do prvog tanjura pa tako par puta. Riječ je o svojevrsnim pitama zabavnog izgleda i izvrsnog okusa.

Slikovitog naziva, lađice su nešto poput pita nadjevenih začinjenim mljevenim mesom. Lađice možete prilagoditi veličinom pa ih napraviti manje, veličine zalogaja.

U ovoj kombinaciji, svježe nasjeckano povrće daje izvrstan kontrast jačem i ljućem okusu mljevene junetine zapečene u pećnici.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 min
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena junetina

Priprema:

  1. Sitno nasjeckajte ljutiku pa je pomiješajte s mljevenim mesom, nasjeckanim peršinom i malo mljevenog čilija.
  2. Pećnicu zagrijte na 220 °C. Zamijesite tijesto za pizzu od oko 350 g brašna. Nakon što se digne, podijelite ga u 6 dijelova pa razvaljajte u ovalni oblik širine 10 cm.
  3. Na svaki komad tijesta nanesite smjesu s mesom. Po duljini meso preklopite rubovima tijesta kao da zatvarate nadjev, a krajeve svake lađice spojite pritiščući prstima. Stavite u pećnicu na 15-ak minuta. Rubovi tijesta tijekom pečenja će se pomalo otvarati, ali neka vas to ne brine.
  4. Za to vrijeme nasjeckajte krastavac, rajčicu i rotkvice, dodajte im malo maslinova ulja, soli i papra te promiješajte.
  5. Na ispečene “lađice” nanesite salatu od svježeg povrća, pospite svježim timijanom i prelijte s malo aceto balsamica.