Dok je povijest imena ovog jela dosta nejasna, termin Wellington se neslužbeno koristi za sva jela u kojima se meso peče u hrskavom lisnatom tijestu pa su tako najpoznatije verzije (uz govedinu Wellington) kobasica, janjetina i losos Wellington.
U mekano lisnato tijesto pokušajte umotati mesnu štrucu i sigurno nećete zažaliti.
SASTOJCI
Priprema:
- Na ulju popržite sitno sjeckani luk te dodajte meso. Začinite sa soli, paprom i paprikom rezanom na sitne kockice koju ste kratko prepržili. Zatim dodajte kruh koji ste namočili u hladnu vodu, dobro ocijedili i sve zajedno izmiješajte.
- Smjesu koju ste izmiješali u jednoličnu masu stavite u hladnjak da se ohladi 15-ak minuta. Lisnato tijesto izvaljajte na debljinu 3 do 5 milimetara te na tijesto složite ohlađenu smjesu mesa.
- Zarolajte u oblik štruce i okrenite tako da su vam rubovi na donjoj strani, zatim stavite na pleh za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje. Ostatkom tijesta ukrasite štrucu, premažite je žumanjkom te pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C 30-45 minuta. Servirajte uz umak po izboru.