Kako napraviti mesnu štrucu Wellington

2013

Sastojci

  • 450 g mljevene svinjetine
  • 500 g lisnatog tijesta
  • 2 šnite bijelog kruha
  • 1 luk
  • 50 g crvene paprike
  • 50 g zelene paprike
  • 20 g soli
  • 10 g papra
  • 10 g češnjaka u granulama
  • 30 g peršina
  • 500 g lisnatog tijesta
8 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Kako napraviti mesnu štrucu Wellington

Mesna štruca Wellington uistinu je pravo svečano jelo koje će razoružati i one najzahtjevnije gurmane. Kombinacija mesne štruce i hrskavog lisnatog tijesta bit će odličan odabir za nedjeljni ručak ili obiteljske proslave.

Dok je povijest imena ovog jela dosta nejasna, termin Wellington se neslužbeno koristi za sva jela u kojima se meso peče u hrskavom lisnatom tijestu pa su tako najpoznatije verzije (uz govedinu Wellington) kobasica, janjetina i losos Wellington.

U mekano lisnato tijesto pokušajte umotati mesnu štrucu i sigurno nećete zažaliti.

mesna-struca-wellington-02

Priprema:

Na ulju popržite sitno sjeckani luk te dodajte meso. Začinite sa soli, paprom i paprikom rezanom na sitne kockice koju ste kratko prepržili. Zatim dodajte kruh koji ste namočili u hladnu vodu, dobro ocijedili i sve zajedno izmješajte.

Smjesu koju ste izmješali u jednoličnu masu stavite u hladnjak da se ohladi 15 – ak minuta. Lisnato tijesto izvaljajte na debljinu 3 do 5 milimetara te na tijesto složite ohlađenu smjesu mesa.

Zarolajte u oblik štruce i okrenite tako da su vam rubovi na donjoj strani, zatim stavite na pleh za pečenje koji ste prekrili papirom za pečanje. Ostatkom tijesta ukrasite štrucu, premažite je žumanjkom te pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 – 45 minuta. Servirajte uz umak po izboru.

Ukoliko se radi o 850 g mljevenog mesa sve namirnice uvećamo za trećinu.

Vezani članci