×
×
Kako napraviti mesnu štrucu Wellington
Iz pećnice

Kako napraviti mesnu štrucu Wellington

Mesna štruca Wellington uistinu je pravo svečano jelo koje će razoružati i one najzahtjevnije gurmane. Kombinacija mesne štruce i hrskavog lisnatog tijesta bit će odličan odabir za nedjeljni ručak ili obiteljske proslave.

Dok je povijest imena ovog jela dosta nejasna, termin Wellington se neslužbeno koristi za sva jela u kojima se meso peče u hrskavom lisnatom tijestu pa su tako najpoznatije verzije (uz govedinu Wellington) kobasica, janjetina i losos Wellington.

U mekano lisnato tijesto pokušajte umotati mesnu štrucu i sigurno nećete zažaliti.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena svinjetina

Priprema:

  1. Na ulju popržite sitno sjeckani luk te dodajte meso. Začinite sa soli, paprom i paprikom rezanom na sitne kockice koju ste kratko prepržili. Zatim dodajte kruh koji ste namočili u hladnu vodu, dobro ocijedili i sve zajedno izmiješajte.
  2. Smjesu koju ste izmiješali u jednoličnu masu stavite u hladnjak da se ohladi 15-ak minuta. Lisnato tijesto izvaljajte na debljinu 3 do 5 milimetara te na tijesto složite ohlađenu smjesu mesa.
  3. Zarolajte u oblik štruce i okrenite tako da su vam rubovi na donjoj strani, zatim stavite na pleh za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje. Ostatkom tijesta ukrasite štrucu, premažite je žumanjkom te pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C 30-45 minuta. Servirajte uz umak po izboru.