×
×
Mini pizze na podlozi od tikvica
Recepti

Mini pizze na podlozi od tikvica

Za pripremu ovih pizzeta potrebno vam je pet sastojaka i 15 minuta vremena! Manja, zdravija i laganija verzija standardne pizze idealna je za vruće ljetne dane.

Iako nikada neću odbiti ukusno svježe pecivo ili bilo koju vrstu tjestenine, ljeto je godišnje doba kada bi se iz više razloga trebalo barem djelomično prebaciti na laganiju prehranu.

Takva prehrana, uz meso, sadrži puno sezonskog povrća. Tikvice su mi jedna od najdražih ljetnih namirnica i odlučio sam ih iskoristiti za pripremu mini pizza. Tikvice ovdje uskaču kao zamjena za tijesto za pizzu.

Ove mini pizze vole osobne prilagodbe, baš kao i pizza normalne veličine. Nemojte se ustručavati dodati vama omiljene sastojke i dodatke te ih prilagoditi svom ukusu.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Deluxe kare slim

Priprema:

  1. Tikvicu dobro operite i posušite. Ako koristite mlade tikvice s mekom korom, ne trebate ih guliti jer je kora puna hranjivih sastojaka.
  2. Narežite tikvicu na kolutove debljine 1 cm te ih prepecite s obje strane na roštilju ili grill tavi. Tikvice zatim odložite sa strane i na njih posložite željene sastojke.
  3. Koristio sam kombinaciju sira za pizzu i dimljenog sira s paprikom radi okusa, pasiranu rajčicu s malo soli, peršin (ako imate svježi origano, tim bolje) i dimljeni Deluxe Kare kao "mesni dio" ovih mini pizza.
  4. Kare možete izdubiti pomoću sprave za uklanjanje sredina jabuka ili ga narezati na uske trakice i tako posložiti preko sira i tikvica.
  5. Ako tikvice pripremate na roštilju, vratite ih nazad na rešetku. Ako ih pripremate kod kuće stavite ih na maksimalnu temperaturu u pećnicu na nekoliko minuta. Dovoljno da se sir otopi. Mini pizze poslužite tople kao predjelo ili finger food.