×
×
Pečeni buncek sa štapićima od krumpira i umakom od senfa
Recepti

Pečeni buncek sa štapićima od krumpira i umakom od senfa

Chef Stjepan Vukadin sočni buncek kombinirao je sa štapićima od krumpira napravljenih od složenca i poslužio s umakom od senfa

Buncek gotov za samo 45 minuta moguć je uz liniju proizvoda PIK Vrbovec- Slow Cooked Selection. Buncek (Pork Knuckle) prethodno je kuhan pet sati na 78 °C, a vama je samo preostalo zapeći ga 45 minuta u pećnici i poslužiti ga s prilogom po želji.

Buncek je ovaj put pripremao poznati hrvatski chef Stjepan Vukadin te ga je odlučio poslužiti uz štapiće od krumpira i ukusan umaka od senfa.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
1 sat
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
PIK Pork Knuckle

Priprema:

  1. Pećnicu s cirkulacijom zraka zagrijte na 180 °C ili na 200 °C s gornjim i donjim grijačem. Buncek izvadite iz vrećice i stavite u posudu za pečenje te pecite 45 minuta.
  2. Dok se meso peče, ogulite krumpir i narežite ga s japanskom mandolinom na tanke trake ili s običnom mandolinom na tanke ploške.
  3. Tanke ploške krumpira složite u posudu za pečenje u više slojeva začinjavajući svaki drugi sloj. Trebali bi složiti barem desetak slojeva. Zatim krumpir pokrijte aluminijskom folijom i pecite dva sata na 140 °C - 150 °C poklopljenog s drugom posudom.
  4. Kada je složenac od krumpira gotov, pričekajte da se ohladi pa ga isijecite na prutiće veličine 2x10 cm. Prutiće pržite u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.
  5. Kako bi dobili umak sjedinite senf, majonezu, sjeckani korijander, sjeckane kisele krastavce, sjeckani luk shallot, dimljenu papriku, češnjak i sok limete. Po potrebi možete dodati malo maslinovog ulja i vode kako bi dobili željenu gustoću umaka. Buncek narežite na ploške i servirajte uz prženi prutić krumpira te završite s umakom od senfa. Dobar tek!