Krumpiri, sir i vrhnje, panceta… Nikome iz naših krajeva neće biti lako odoljeti ovim krumpirićima i gotovo sigurno će vas podsjetiti na okuse djetinjstva.
Zgodni su kao mali zalogaji ili jedno od jela, nije ih teško pripremiti, a sasvim sigurno nikoga neće ostaviti gladnim.
SASTOJCI
Priprema:
- Krumpire operite pa ih nauljite, posolite i posložite u lim za pečenje.
- Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 40 minuta. Nakon 20 minuta ih promiješajte. Na kraju isprobajte vilicom jesu li krumpiri omekšali.
- Dok se krumpiri peku, u zdjeli pomiješajte sir i vrhnje, dodajte mljevenu papriku te posolite.
- Na suhoj tavi ispržite kriške pancete s obje strane, dok ne postane hrskava pa narežite na sitne komade.
- Kad su krumpiri pečeni, izvadite ih iz pećnice i pustite da se kratko ohlade. Potom na vrhu svakog krumpira nožem izrežite rupu, kao „džep“. Napunite sirom i vrhnjem pa pospite hrskavom pancetom i svježim vlascem te poslužite.

