×
×
Pečeni krumpiri sa sirom, vrhnjem i pancetom
Iz pećnice

Pečeni krumpiri sa sirom, vrhnjem i pancetom

Krumpiri i panceta uvijek se odlično slažu, isprobajte ih u ovoj mini verziji sa sirom, vrhnjem i vlascem

Krumpiri, sir i vrhnje, panceta… Nikome iz naših krajeva neće biti lako odoljeti ovim krumpirićima i gotovo sigurno će vas podsjetiti na okuse djetinjstva.

Zgodni su kao mali zalogaji ili jedno od jela, nije ih teško pripremiti, a sasvim sigurno nikoga neće ostaviti gladnim.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
55 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Panceta

Priprema:

  1. Krumpire operite pa ih nauljite, posolite i posložite u lim za pečenje.
  2. Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 40 minuta. Nakon 20 minuta ih promiješajte. Na kraju isprobajte vilicom jesu li krumpiri omekšali.
  3. Dok se krumpiri peku, u zdjeli pomiješajte sir i vrhnje, dodajte mljevenu papriku te posolite.
  4. Na suhoj tavi ispržite kriške pancete s obje strane, dok ne postane hrskava pa narežite na sitne komade.
  5. Kad su krumpiri pečeni, izvadite ih iz pećnice i pustite da se kratko ohlade. Potom na vrhu svakog krumpira nožem izrežite rupu, kao „džep“. Napunite sirom i vrhnjem pa pospite hrskavom pancetom i svježim vlascem te poslužite.