×
×
PIK kobasice u novom ruhu: Dizajn se mijenja, savršeni okusi ostaju
Novosti

PIK kobasice u novom ruhu: Dizajn se mijenja, savršeni okusi ostaju

Upoznajte nova lica omiljenih kobasica i pronađite inspiraciju za nove gastro užitke! 

PIK Vrbovec predstavio je redizajn pakiranja PIK kobasica za kuhanje i pečenje, a već poznatoj ekipi pridružila i kobasica za varivo. Pečene ili kuhane, blage ili pikantne, kakve god da ih volite, PIK kobasice uvijek pružaju bogatstvo okusa. Upoznajte nova lica omiljenih kobasica i pronađite inspiraciju za nove gastro užitke!  

Kuhane ili pečene uvijek su najbolje…

Kobasice su tu zasigurno pri vrhu ljestvice omiljenih namirnica Hrvata, a činjenica da su za sve prigode i svačiji gušt samo ih čini primamljivijima. Bilo da volite ljute, dimljene, pikantne ili roštiljske, za pripremu im ne treba puno, no okusi se dugo pamte.

Ako ste ljubitelj ljutih kobasica onda nikako nemojte preskočiti Ljutu kobasicu, pripremljenu od odabranih komada mesa, aroma i začina, a odlično će se uklopiti s jelima s roštilja ili kotlovinom. Debrecinka je za one koji vole umjerenu ljutinu jer ima intenzivniji okus. Idealna je za pripremu na običnoj ili grill tavi, a također je čest gost raznih peciva i lisnatih tijesta. A kada je vrijeme za roštilj tada je tu Roštiljska kobasica koja je zbog svoje recepture i dužine namijenjena upravo pečenju na roštilju.

Ako ste pak ljubitelj tradicionalnih okusa nema ništa bolje od Domaće dimljene kobasice koja će vas vratiti u djetinjstvo. Među tradicionalnim recepturama je i Slavonska delicija koja je kako sami naziv govori delicija koja se ne propušta. Kada tradicionalnoj recepturi dodate omiljeni domaći začin – češnjak, dobijete ukusnu kobasicu Češnjovku. A ako pak volite kobasice, ali domaća receptura vam nije prvi izbor, tada obvezno probajte Kranjsku kobasicu. Podrijetlo imena kobasice dolazi od pokrajine Krajnske koja se nalazi u Sloveniji, a ova kobasica najpopularnija je među kobasicama za kuhanje i pečenje.

Cijeloj ekipi se pridružila i jedna nova kobasica – kobasica za varivo koja će svaki grah, kelj i mahune učiniti još primamljivijima. Karakterizira ju blagi okus dima i lagana paprena nota koja odlično paše s ukusnim jesenskim varivima.

Peperonata ili Pečeni miks? Zašto ne oboje! 

A uz pomoć gastro blogera Sandre Rončević i Vedrana Boškovića, jesen možete otvoriti s dva odlična recepta s kobasicama.

Pripremite svojim najdražima poznato jelo s paprikama i lukom, Sandrinu peperonatu s Kranjskom i Domaćom dimljenom kobasicom, i gledajte kako se oduševljavaju okusima i mirisma, ili

Vedranov pečeni miks s Debrecinkom i Ljutom kobasicom možete poslužiti u bilo koje doba dana, a dodatke lako prilagoditi svom ukusu.