PIK smanjio sol za 25%, okus ostao isti

2016
22 Siječanj 2016, Komentari: Komentari isključeni za PIK smanjio sol za 25%, okus ostao isti

Mesni proizvodi PIK Vrbovca od sad su u ponudi sa 25% manje soli. Nastavak je to 'Manje je više' projekta kojim PIK Vrbovec predvodi zdravstvene trendove u Hrvatskoj.

Na Volim meso portalu volimo sve vrste mesnih jela. Kuhamo, pečemo, vrtimo na roštilju, tražimo inovativne recepte i maštovite kombinacije. No, kad nismo raspoloženi za duže kuhanje svježeg mesa, rado ćemo posegnuti za ukusnim mesnim prerađevinama iz PIK Vrbovca.

Narezat ćemo šunku u ovitku, mortadelu s maslinama ili bez njih, trajne salame, skuhati ili ispeći kobasice. Zato nas veseli vijest da je PIK Vrbovec smanjio udio soli u svojim mesnim proizvodima za čak 25 posto.

Manje soli, isti okus

Riječ je o nagrađenom i od strane europske stručne javnosti priznatom projektu ‘Manje je više’, koji obuhvaća više od 90 PIK-ovih proizvoda. Sada je taj projekt proširen redukcijom soli u mesnim proizvodima PIK Vrbovca.

pik-smanjio-sol-25-posto-02

Smanjenje soli u prehrani svjetski je zdravstveni trend kojeg PIK Vrbovec u Hrvatskoj predvodi, pritom se prilagođavajući potrebama tržišta i željama potrošača.

Iako je udio soli smanjen za 25%, a već od prije nema glutena, soje, pojačivača okusa ni umjetne boje, vrhunski i prepoznatljivi okus je ostao isti.

Zašto je manje soli… bolje i zdravije?

Hrvati dnevno unesu u prosjeku 11,6 grama kuhinjske soli, što je čak dvostruko više od preporučene količine od 5 do 6 grama.

Prekomjeran unos soli u organizam često je razlog dijabetesa, pretilosti, srčanih, bubrežnih i plućnih bolesti.

pik-smanjio-sol-25-posto-03

Statistike kažu da bi se smanjenjem potrošnje soli na globalnoj razini moglo spasiti preko 2,5 milijuna života godišnje. Ako želite učiniti nešto dobro za svoje zdravlje, svakako smanjite unos soli.

Za početak, kod pripreme jela veliku žlicu za dodavanje soli zamijenite manjom, uvijek probajte hranu prije soljenja i obavezno maknite soljenku sa stola.

Za kraj, čitajte deklaracije na proizvodima te uživajte u PIK Vrbovec mesnim proizvodima sa 25% manje soli.

Dobar tek!

Vezani članci