×
×
Pizza s kulenom i koricom punjenom kobasicom
Iz pećnice

Pizza s kulenom i koricom punjenom kobasicom

Ako imate onog jednog prijatelja koji ne jede koricu od pizze već je uredno ostavlja na rubu tanjura, poslužite mu ovakvu pizzu i sigurno će promijeniti tu naviku!

Inspiraciju za izradu ovakve pizze pronašao sam u sličnoj verziji jednog američkog restorana brze hrane. Volim eksperimentirati s jelima, spajati okuse (i izglede) stoga sam jednostavno morao pokušati napraviti pizzu kojoj ne bi mogao odoljeti niti jedan ljubitelj ovog jela.

Pizza je slavonskog šmeka, s kulenom, paprikom i lukom, a rub je punjen Debrecinkama koje možete jesti odvojeno, u kombinaciji s omiljenim umakom.

Zbog ovog ekstra ruba, pizza je odličan izbor za zadiviti (i nahraniti) prijatelje i goste.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
90 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Debrecinka

Priprema:

  1. Zamijesite klasično tijesto za pizzu i ostavite ga da se diže oko 60 minuta. Potom ga premijesite i ostavite da se nastavi dizati još 15 minuta. Za to vrijeme možete pripremiti sve sastojke za pizzu. Kad se tijesto diglo, podijelite ga na dva dijela.
  2. Od prvog dijela tijesta razvaljajte podlogu za pizzu debljine pola centimetra i promjera pleha u kojem ćete peći pizzu. Pleh premažite s malo ulja i pospite brašnom pa tijesto razvucite taman do ruba pleha, ali pazite da ga ne dodiruje.
  3. Drugu polovicu tijesta razvaljajte na istu debljinu, a zatim ga izrežite na trakice širine oko 4 cm, te njih onda na manje komade dužine oko 6 cm.
  4. Debrecinke narežite na istu dužinu na koju ste izrezali trakice od tijesta. Svaku komad kobasice zamotajte u tijesto pa ih posložite uz rub pleha, jednu do druge.
  5. Umutite jedno jaje i malo ga posolite pa njime premažite kobasice u tijestu i posipajte sjemenkama sezama. Na kraju dodajte željene sastojke na sredinu pizze. Za ovu pizzu sam koristio pasiranu rajčicu, origano, sir, preko njega tanko rezanu zelenu papriku, kulen i luk.
  6. Pizzu pecite na 220 °C oko 15 minuta ili dok tijesto ne dobije zlatnu boju. Pizzu (i kobasice!) poslužite uz senf, kečap ili neki drugi umak po želji.