×
×
Pohane hrenovke
Recepti

Pohane hrenovke

Ukusne i hrskave pohane hrenovke odlična su ideja za brzi snack, posebno kada se na vratima pojave nenadani gosti.

Sigurno se pitate zašto uložiti dodatnih 10 minuta u paniranje namirnice koju ionako svi obožavaju onakvu kakva izađe iz pakiranja?!
Hrenovke su jedan od najomiljenijih prehrambenih artikala svakog kućanstva zbog brzine kojom su spremne za jelo, i zbog mogućnosti da ih se uklopi u mnoge ukusne kombinacije na tanjuru. 

Čak kada se pripremi u ovitku od tijesta ili je dio corn doga, omotač oko hrenovke nije niti približno hrskavi kao što je to u ovom receptu gdje se one paniraju s panko mrvicama. Prije nego prijeđemo na recept jedna napomena. Pohane hrenovke možete pohati i na vrućem zraku u pećnici ili u Air Fryeru (fritezi na vrući zrak). U tom slučaju prije pohanja panirane hrenovke malo posprejajte uljem u spreju kako bi okusom bile što sličnije hrenovkama pohanim u ulju.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
25 minuta
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Hrenovke

Priprema:

  1. Izvadite tri duboka tanjura ili posude za paniranje i u njih raspodijelite brašno, jaja i panko mrvice. Razbijena jaja posolite i istucite pomoću pjenjače ili vilice. Hrenovke izvadite iz pakiranja i prerežite ih po sredini na polovice. Možete panirati i cijelu hrenovku u komadu, ali moja preporuka je da ih prepolovite radi lakše paniranja, pohanja i na kraju konzumiranja.
  2. Polovicu hrenovke s jednom rukom uvaljajte u brašno. Zatim je prebacite u razmućena jaja i s drugom rukom je uvaljajte u tekuću smjesu. Na kraju obloženu hrenovku prebacite u treći tanjur s panko mrvicama gdje ćete ponovno s prvom rukom uvaljati hrenovku u mrvice sa svih strana. Ovom tehnikom paniranja će vam ruke duže ostati čiste prije nego vam i prsti krenu imati sloj paniranja na njima.
  3. Paniranu hrenovku odložite na papirnati ubrus. Ponovite postupak s ostalim hrenovkama. U dubokom loncu zapremnine od minimalno 2 litre zagrijte litru biljnog ulja do temperature od oko 170 °C stupnjeva. Kada se ulje zagrije polako i od sebe prema loncu spuštajte panirane hrenovke pazeći da vruće ulje ne kapne vas.
  4. Hrenovke je dovoljno pržiti 2-3 minute ili dok omotač od panko mrvica ne postane zlatno smeđe boje. Pohane hrenovke odložite na papirnati ubrus kako bi s njih upio višak masnoće, a hrenovke nemojte prekrivati kako bi panko omotač na zraku dodatno očvrsnuo i postao još hrskaviji. Hrskave hrenovke poslužite uz umake po želji kao zasebno jelo ili kao dio nekog drugog ukusnog jela ili hot doga. Dobar tek!