Da, očekivano je da gulaš kocke od svinjetine završe u gulašu, ali to nije jedini način kako ih koristiti. Kratko mariniranje u soja umaku i brza termička obrada bit će dovoljni za ovaj izvrstan ručak.
Za povrtni dio ovog jela zavirite u ostavu ili hladnjak pa iskoristite preostalu mrkvu i papriku, dio poriluka, listove pak choija… Shvatili ste mig, nemojte bacati ostatke već ih povežite u ovo ukusno jelo.
SASTOJCI
ZA MESO:
POVRĆE:
ZA UMAK:
Priprema:
- Kocke svinjetine očistite ako je potrebno, prerežite veće komade i stavite u zdjelicu. Ulijte soja umak i promiješajte. Potom dodajte škrobno brašno i još jednom promiješajte. Ostavite meso sa strane.
- U zdjelici zamiješajte umak – u vodu dodajte soja umak, šećer i škrobno brašno te dobro promiješajte. Umak ćete dodati tek na kraju.
- Od poriluka narežite bijeli dio na štapiće. Prokulice prerežite na pola. Mrkvu prerežite po dužiti pa ukoso narežite na tanje kriške. Stabljike pak choija usitnite, a listove možete ostaviti u komadu. Papriku narežite na trakice.
- Zagrijte veliku duboku tavu ili wok pa ulijte ulje. Ubacite mrkve i prokulice pa ih pržite oko 4 minute. Potom ih izvadite iz tave. Zatim u tavu ubacite poriluk, pak choi i papriku i pržite oko 2 minute. Povrće treba ostati hrskavo. Izvadite ga iz tave.
- Na vruću tavu potom dolijte malo ulja i ubacite meso. Zapržite ga sa svih strana. Vratite prženo povrće i prelijte mješavinom vode, soja umaka, šećera i škrobnog brašna. Kuhajte nekoliko minuta.
- Poslužite toplo uz rižu ili rezance.