×
×
Povrće sa svinjetinom na azijski
Iz tave

Povrće sa svinjetinom na azijski

Pregledajte kuhinju i ostavu, skupite sve što vam je ostalo od povrća, spojite sa svinjetinom i povežite soja umakom.

Da, očekivano je da gulaš kocke od svinjetine završe u gulašu, ali to nije jedini način kako ih koristiti. Kratko mariniranje u soja umaku i brza termička obrada bit će dovoljni za ovaj izvrstan ručak.

Za povrtni dio ovog jela zavirite u ostavu ili hladnjak pa iskoristite preostalu mrkvu i papriku, dio poriluka, listove pak choija… Shvatili ste mig, nemojte bacati ostatke već ih povežite u ovo ukusno jelo.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
25 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Gulaš kocke

    ZA MESO:

    POVRĆE:

    ZA UMAK:

Priprema:

  1. Kocke svinjetine očistite ako je potrebno, prerežite veće komade i stavite u zdjelicu. Ulijte soja umak i promiješajte. Potom dodajte škrobno brašno i još jednom promiješajte. Ostavite meso sa strane.
  2. U zdjelici zamiješajte umak – u vodu dodajte soja umak, šećer i škrobno brašno te dobro promiješajte. Umak ćete dodati tek na kraju.
  3. Od poriluka narežite bijeli dio na štapiće. Prokulice prerežite na pola. Mrkvu prerežite po dužiti pa ukoso narežite na tanje kriške. Stabljike pak choija usitnite, a listove možete ostaviti u komadu. Papriku narežite na trakice.
  4. Zagrijte veliku duboku tavu ili wok pa ulijte ulje. Ubacite mrkve i prokulice pa ih pržite oko 4 minute. Potom ih izvadite iz tave. Zatim u tavu ubacite poriluk, pak choi i papriku i pržite oko 2 minute. Povrće treba ostati hrskavo. Izvadite ga iz tave.
  5. Na vruću tavu potom dolijte malo ulja i ubacite meso. Zapržite ga sa svih strana. Vratite prženo povrće i prelijte mješavinom vode, soja umaka, šećera i škrobnog brašna. Kuhajte nekoliko minuta.
  6. Poslužite toplo uz rižu ili rezance.