×
×
Prime Rib pečenje sa salatom od koromača, cikle i mrkve
Recepti

Prime Rib pečenje sa salatom od koromača, cikle i mrkve

Svečanije prigode traže ozbiljnije komade mesa, stoga si uzmite vremena i sporo ispecite Prime Rib pečenje.

Što može biti bolje za nedjeljni ručak ili neku još svečaniju priliku od komada mesa koji je poznat i pod nazivom – odrezak za posebne prigode.

Ovaj veličanstveni komad je zapravo Ribeye pečenje, a njegovo sporo pečeno mekano meso savršeno će pasati uz aromatičnu salatu od koromača, cikle i mrkve začinjenu, između ostalog, i sokom naranče.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
4 sata
uteg
BROJ OSOBA
6
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Juneća leđa bez kosti

    Mješavina začina:

    Za salatu:

    Za preljev:

    Za posip:

Priprema:

  1. Nakon što ste mesu odstranili višak masnoće i očistili kosti, povežite ga špagom pa natrljajte mješavinom suhih začin. U tavi zagrijte ulje pa meso zapecite, odnosno „zatvorite“ sa svih strana. Dok ga pečete na tavi, povremeno po mesu polijte još ulja. 
  2. Meso potom prebacite u posudu za pečenje te pecite u pećnici na 120 °C oko tri sata.
  3. Odaberite veću zdjelu za salatu te u njoj pomiješajte sastojke za preljev - senf, šećer, bijeli aceto, sok naranče i maslinovo ulje pa promiješajte da se sastojci sjedine. 
  4. Mrkvu očistite pa uz pomoć guljača za povrće narežite na tanke, uzdužne trake. Ciklu ogulite i narežite na tanke kriške, kao i naranču. Koromač narežite na polumjesece. Povrće dodajte u zdjelu s preljevom i sve dobro promiješajte. Provjerite okuse te po potrebi doradite prema vlastitom ukusu.
  5. Na kraju na salatu namrvite meki bijeli sir te pospite nasjeckanim svježim peršinom. Poslužite uz meso.