Što može biti bolje za nedjeljni ručak ili neku još svečaniju priliku od komada mesa koji je poznat i pod nazivom – odrezak za posebne prigode.
Ovaj veličanstveni komad je zapravo Ribeye pečenje, a njegovo sporo pečeno mekano meso savršeno će pasati uz aromatičnu salatu od koromača, cikle i mrkve začinjenu, između ostalog, i sokom naranče.
SASTOJCI
Mješavina začina:
Za salatu:
Za preljev:
Za posip:
Priprema:
- Nakon što ste mesu odstranili višak masnoće i očistili kosti, povežite ga špagom pa natrljajte mješavinom suhih začin. U tavi zagrijte ulje pa meso zapecite, odnosno „zatvorite“ sa svih strana. Dok ga pečete na tavi, povremeno po mesu polijte još ulja.
- Meso potom prebacite u posudu za pečenje te pecite u pećnici na 120 °C oko tri sata.
- Odaberite veću zdjelu za salatu te u njoj pomiješajte sastojke za preljev - senf, šećer, bijeli aceto, sok naranče i maslinovo ulje pa promiješajte da se sastojci sjedine.
- Mrkvu očistite pa uz pomoć guljača za povrće narežite na tanke, uzdužne trake. Ciklu ogulite i narežite na tanke kriške, kao i naranču. Koromač narežite na polumjesece. Povrće dodajte u zdjelu s preljevom i sve dobro promiješajte. Provjerite okuse te po potrebi doradite prema vlastitom ukusu.
- Na kraju na salatu namrvite meki bijeli sir te pospite nasjeckanim svježim peršinom. Poslužite uz meso.