Trgana junetina klasično je američko jelo s roštilja koje se priprema tehnikom slow cookinga. Kako bi se dobio bogat okus i nježna tekstura koja se topi u ustima, meso mora proći proces kuhanja koji traje punih 8 sati (na 80 °C), a uz Slow cooked liniju proizvoda kod vas je gotovo za pola sata.
Iako je trgana junetina popularan izbor za razne sendviče, tacose, wrapove i salate, mi smo ju kombinirali s tjesteninom i umakom od rajčice te dobili jednostavno i ukusno jelo gotovo u pola sata.
SASTOJCI
Priprema:
- Trganu junetinu već pripremljenu metodom sporog kuhanja izvadite iz vrećice i prebacite u aluminijsku posudu. Pecite u pećnici 30 minuta na 200°C (ili na 180 °C s uključenim ventilatorom)
- Mrkvu, celer i luk nasjeckajte na sitne kockice. U tavi zagrijte malo ulja pa pirjajte povrće dok ne omekša. Posolite i popaprite, ulijte pasiranu rajčicu i goveđi temeljac te promiješajte i kuhajte 15-ak minuta.
- Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Pečeno meso natrgajte uz pomoć vilica i pomiješajte s umakom. Poslužite meso i umak uz tjesteninu, posuto naribanim parmezanom i listićima svježeg timijana.