×
×
Pulled Beef s tjesteninom u umaku od rajčice
Recepti

Pulled Beef s tjesteninom u umaku od rajčice

Bogat okus i nježna tekstura trgane junetine koja se topi u ustima, uz tjesteninu i umak od rajčice postat će nezaobilazan ručak gotov za pola sata.

Trgana junetina klasično je američko jelo s roštilja koje se priprema tehnikom slow cookinga. Kako bi se dobio bogat okus i nježna tekstura koja se topi u ustima, meso mora proći proces kuhanja koji traje punih 8 sati (na 80 °C), a uz Slow cooked liniju proizvoda kod vas je gotovo za pola sata.

Iako je trgana junetina popularan izbor za razne sendviče, tacose, wrapove i salate, mi smo ju kombinirali s tjesteninom i umakom od rajčice te dobili jednostavno i ukusno jelo gotovo u pola sata.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
PIK Pulled Beef

Priprema:

  1. Trganu junetinu već pripremljenu metodom sporog kuhanja izvadite iz vrećice i prebacite u aluminijsku posudu. Pecite u pećnici 30 minuta na 200°C (ili na 180 °C s uključenim ventilatorom)
  2. Mrkvu, celer i luk nasjeckajte na sitne kockice. U tavi zagrijte malo ulja pa pirjajte povrće dok ne omekša. Posolite i popaprite, ulijte pasiranu rajčicu i goveđi temeljac te promiješajte i kuhajte 15-ak minuta. 
  3. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Pečeno meso natrgajte uz pomoć vilica i pomiješajte s umakom. Poslužite meso i umak uz tjesteninu, posuto naribanim parmezanom i listićima svježeg timijana.