Ove ražnjiće možemo nazvati carskima iz više razloga. Jedan je svakako zbog komada mesa koji sam koristio za njihovu pripremu, a to je carsko meso.
Drugi se krije u azijskoj marinadi, a kasnije i umaku za ražnjiće koje ovo jelo čini carskim.
SASTOJCI
Priprema:
- U manju tavu ili manji lonac za pripremu umaka pomiješate sve sastojke za umak: smeđi šećer, naribani đumbir i sok jedne limete. Kada umak provri ostavite ga na srednje jakoj vatri 10-15 minuta uz povremeno miješanje kako ne bi iskipio. Umak bi trebao imati konzistenciju gustog sirupa.
- Svinjsku potrbušinu narežite na kocke veličine 4-5 cm. Ako vam ne smeta, ostavite kožu na komadima carskog mesa, ali možete je i odrezati. Prebacite narezano carsko meso u duboku posudu i prelijte ga polovicom skuhanog umaka. Dobro pomiješajte meso i umak te odložite zdjelu s mesom u marinadi u hladnjak na barem 30 minuta. Ostatak umaka sačuvajte za serviranje.
- Vatrostalnu posudu ili pleh prekrijte s pekarskim papirom i rasporedite komade mariniranog carskog mesa preko papira. Carsko meso stavite peći 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C. Kada se meso ispeklo ostavite ga kratko da se ohladi prije nego krenete slagati ražnjiće.
- Ražnjiće možete ukrasiti sa svježim krastavcima i zatim dodajte carsko meso, a prije posluživanja ga premažite s umakom kojeg ste koristili za marinadu.