×
×
Ražnjići od carskog mesa s azijskim umakom
Iz pećnice

Ražnjići od carskog mesa s azijskim umakom

Zanimljiva kombinacija ražnjića s carskim mesom, krastavcima i umakom iznenadit će vas i oduševiti svojim okusom.

Ove ražnjiće možemo nazvati carskima iz više razloga. Jedan je svakako zbog komada mesa koji sam koristio za njihovu pripremu, a to je carsko meso.

Drugi se krije u azijskoj marinadi, a kasnije i umaku za ražnjiće koje ovo jelo čini carskim.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
1 sat
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Carsko meso

Priprema:

  1. U manju tavu ili manji lonac za pripremu umaka pomiješate sve sastojke za umak: smeđi šećer, naribani đumbir i sok jedne limete. Kada umak provri  ostavite ga na srednje jakoj vatri 10-15 minuta uz povremeno miješanje kako ne bi iskipio. Umak bi trebao imati konzistenciju gustog sirupa.
  2. Svinjsku potrbušinu narežite na kocke veličine 4-5 cm. Ako vam ne smeta, ostavite kožu na komadima carskog mesa, ali možete je i odrezati. Prebacite narezano carsko meso u duboku posudu i prelijte ga polovicom skuhanog umaka. Dobro pomiješajte meso i umak te odložite zdjelu s mesom u marinadi u hladnjak na barem 30 minuta. Ostatak umaka sačuvajte za serviranje.
  3. Vatrostalnu posudu ili pleh prekrijte s pekarskim papirom i rasporedite komade mariniranog carskog mesa preko papira. Carsko meso stavite peći 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C. Kada se meso ispeklo ostavite ga kratko da se ohladi prije nego krenete slagati ražnjiće.
  4. Ražnjiće možete ukrasiti sa svježim krastavcima i zatim dodajte carsko meso, a prije posluživanja ga premažite s umakom kojeg ste koristili za marinadu.