×
×
Rolada od Panone i krem sira
Brzo gotovo

Rolada od Panone i krem sira

Brz i jednostavan recept koji će vas oduševiti. Možete ga poslužiti s raznim dodatcima po želji i poslužiti kao predjelo.

Ovo je jedan vrlo jednostavan recept za odlično predjelo koje možete uvrstiti u svoj party repertoar.  Ovdje nema kuhanja i zagrijavanja uz štednjak pa možemo reći da je super rješenje i za toplije dane koji su pred nama.

Sve što vam treba je jedno pakiranje Panona salame i krem sir. Tome dodajte što vam srcu drago, sjeckane masline, kapare, začinsko bilje ili sušene rajčice. Sve zarolajte i ostavite u hladnjaku da se dobro stisne, zatim narežite i poslužite uz krekere. Garantirano će se tražiti recept i zalogaj više.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
20 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Panona

Priprema:

  1. Za početak je jako važno da koristite dobro ohlađen krem sir. Sir po potrebi ocijedite od sirutke te ga prebacite na list prozirne folije ili papira za pečenje, a zatim prekrijte drugim listom folije ili papira. Pomoću valjka za tijesto razvaljajte sir (preko gornjeg lista folije) u tanki pravokutnik debljine oko 0,5 cm. Pažljivo odstranite gornji list folije i ostavite ga sa strane.
  2. Na razvaljani sir složite kriške Panone tako se malo preklapaju i nježno ih utisnite u sir. Sada pažljivo preokrenite sve na sačuvani list folije kako bi salama bila s donje strane, a sir gore.
  3. Maknite foliju sa sira i posipajte ga nasjeckanim maslinama, kaparima i peršinom. Dodajte po želji još dodataka i začina. Pomoću donje folije zarolajte sve po dužoj strani u roladu. Omotajte folijom, dobro učvrstite te odložite u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći. Ohlađenu roladu narežite nazubljenim nožem na ploške, složite ploške na krekere i odmah poslužite.