Teletina je jedna od najfinijih vrsta mesa. Na visokoj je cijeni (doslovno) zbog nježnog okusa, mekoće i manjeg udjela masnoće. No kad se napokon nađe na trpezi, onda je to u obliku male gozbe.
SASTOJCI
Priprema:
- U mužaru usitnite šareni papar i piment. Teleću plećku narežite na odreske debljine 2 cm, batom za meso lagano rastucite meso te ga začinite sa soli, mješavinom pimenta i papra te rasporedite listove kadulje.
- Meso zarolajte u roladu i povežite špagom kako bi zadržalo formu. Na zagrijanom ulju prepecite roladu sa svih strana kako bi se zatvorile pore, podlijte s malo vode i poklopite. Pirjajte na laganoj vatri 30 minuta, ovisno o veličini mesa.
- Pred kraj dodajte bijelo vino i maslac. Gotovu roladu izvadite, a u umak dodajte prethodno preprženi pršut i po potrebi malo zgusnite.
- Roladu narežite na ploške, prelijte umakom i servirajte uz karamelizirano povrće po izboru.