×
×
Rolana teleća plećka u umaku od bijelog vina
Iz tave

Rolana teleća plećka u umaku od bijelog vina

Ova teleća rolada vas teško može iznevjeriti, bilo da se radi o ‘običnom’ ručku ili nekoj određenoj svečanoj prilici.

Teletina je jedna od najfinijih vrsta mesa. Na visokoj je cijeni (doslovno) zbog nježnog okusa, mekoće i manjeg udjela masnoće. No kad se napokon nađe na trpezi, onda je to u obliku male gozbe.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Teletina

Priprema:

  1. U mužaru usitnite šareni papar i piment. Teleću plećku narežite na odreske debljine 2 cm, batom za meso lagano rastucite meso te ga začinite sa soli, mješavinom pimenta i papra te rasporedite listove kadulje.
  2. Meso zarolajte u roladu i povežite špagom kako bi zadržalo formu. Na zagrijanom ulju prepecite roladu sa svih strana kako bi se zatvorile pore, podlijte s malo vode i poklopite. Pirjajte na laganoj vatri 30 minuta, ovisno o veličini mesa.
  3. Pred kraj dodajte bijelo vino i maslac. Gotovu roladu izvadite, a u umak dodajte prethodno preprženi pršut i po potrebi malo zgusnite.
  4. Roladu narežite na ploške, prelijte umakom i servirajte uz karamelizirano povrće po izboru.