Salata od patlidžana, pečenih paprika i svinjetine

2021

Sastojci

  • 200-300 g svinjskih šnicli od buta
  • sol, papar
  • češnjak
  • ulje
  • ZA SALATU:
  • 1 srednje veliki patlidžan
  • 1 veća crvena paprika
  • 1 veća žuta paprika babura
  • 1 srednje velika rajčica
  • šaka cherry rajčica
  • 2 češnja usitnjenog češnjaka
  • 1 velika žlica sjeckanog peršina
  • maslinovo ulje
  • ocat (želji balsamico)
  • krupna sol i papar
  • svježi bosiljak (po želji)
28 Siječanj 2021, Komentari: Komentari isključeni za Salata od patlidžana, pečenih paprika i svinjetine

Topla salata prije nego zima pokuca na vrata! Uparili smo svinjetinu s pečenim paprikama i patlidžanom te rajčicama u sočno jelo.

Vjerujem da već imate svoj omiljeni recept za toplu salatu od pečenog povrća, ali još jedan neće biti naodmet.

Ako ništa drugo ono kao podsjetnik da maksimalno i do kraja iskoristimo jesen i njene plodove, prije nego li nam zima zakuca na vrata.

salata-od-patlidzana-i-svinjetine-02

Priprema:

Pećnicu ugrijte na 200°C.

Svinjske šnicle lagano potucite, posolite, popaprite, dodajte na listiće narezan češnjak, sve lagano nakapajte uljem i ostavite kraće vrijeme marinirati.

Za to vrijeme patlidžanu odstranite peteljku i listove i prerežite ga na pola. Paprike također prepolovite, očistite od sjemenki i bijelih dijelova. Sve, prerezanom stranom prema dolje, stavite na lim pokriven papirom za pečenje. Pecite 30-ak minuta na 200°C ili dok patlidžani i paprike lagano zagore i kožice se napuhnu.

Dok se patlidžani i paprike peku, kratko blanširajte rajčicu, skinite joj kožu, iscijedite sjemenke kroz sito da sačuvate sok i narežite meso rajčice na kockice. Cherry rajčice po želji prepolovite.

Pečeno povrće premjestite u posudu s poklopcem i ostavite neko vrijeme da se prohladi pa im skinite kožicu. Patlidžanima žličicom izdubite sjemenke, a zatim i njih i paprike narežite na kockice veličine otprilike 2 cm.

Šnicle naglo ispecite i narežite na trakice.

Soku rajčice dodajte sitno sjeckani češnjak, peršin, ulje i ocat, promiješajte.

U posudu za posluživanje stavite pečeno povrće sa šniclama narezanim na trakice, dodajte cherry i narezane rajčice pa sve prelijte dobivenim preljevom za salatu i nježno promiješajte. Pospite krupno mljevenom solju i paprom i po želji ukrasite listićima bosiljka.

Servirajte uz kruh po ukusu.

Vezani članci