Vjerujem da već imate svoj omiljeni recept za toplu salatu od pečenog povrća, ali još jedan neće biti naodmet.
Ako ništa drugo ono kao podsjetnik da maksimalno i do kraja iskoristimo jesen i njene plodove, prije nego li nam zima zakuca na vrata.
SASTOJCI
Priprema:
- Pećnicu ugrijte na 200°C.
- Svinjske šnicle lagano potucite, posolite, popaprite, dodajte na listiće narezan češnjak, sve lagano nakapajte uljem i ostavite kraće vrijeme marinirati.
- Za to vrijeme patlidžanu odstranite peteljku i listove i prerežite ga na pola. Paprike također prepolovite, očistite od sjemenki i bijelih dijelova. Sve, prerezanom stranom prema dolje, stavite na lim pokriven papirom za pečenje. Pecite 30-ak minuta na 200°C ili dok patlidžani i paprike lagano zagore i kožice se napuhnu.
- Dok se patlidžani i paprike peku, kratko blanširajte rajčicu, skinite joj kožu, iscijedite sjemenke kroz sito da sačuvate sok i narežite meso rajčice na kockice. Cherry rajčice po želji prepolovite.
- Pečeno povrće premjestite u posudu s poklopcem i ostavite neko vrijeme da se prohladi pa im skinite kožicu. Patlidžanima žličicom izdubite sjemenke, a zatim i njih i paprike narežite na kockice veličine otprilike 2 cm.
- Šnicle naglo ispecite i narežite na trakice.
- Soku rajčice dodajte sitno sjeckani češnjak, peršin, ulje i ocat, promiješajte.
- U posudu za posluživanje stavite pečeno povrće sa šniclama narezanim na trakice, dodajte cherry i narezane rajčice pa sve prelijte dobivenim preljevom za salatu i nježno promiješajte. Pospite krupno mljevenom solju i paprom i po želji ukrasite listićima bosiljka.
- Servirajte uz kruh po ukusu.