Iako brz i jednostavan za pripremu, sendvič zaista može biti zanimljiv obrok. Nudi vam bezbroj kombinacija sastojaka za ukusan doručak ili večeru.
Za mene dobar sendvič čini kvalitetan, ukusan mesni dio i odgovarajući prilog. Kada govorimo o salamama, mortadela mi je jedna od najdražih, a za ovaj sendvič odlučila sam upotrijebiti mortadelu s crnim maslinama.
Kako bih ostala u mediteranskom tonu, za namaz u ovom receptu odlučila sam napraviti tapenadu. Tapenada je klasičan mediteranski namaz od maslina, a možete je spremati od crne i zelene sorte. Ako želite zanimljiviji okus, pomiješajte obje vrste.
Ovaj sendvič izvrstan je u dugačkom francuskom kruhu, a tapenadu možete dodatno poslužiti namazanu na prepečene kriške francuza.
SASTOJCI
Priprema:
- Kod pripreme tapenade, savjetujem da se poigrate sastojcima te da uz masline svakako koristite kapare. U nekim varijantama možete staviti i slane inćune te sušene rajčice. Koristila sam svježi bosiljak i češnjak, a umjesto bosiljka možete upotrijebiti ružmarin ili majčinu dušicu. U svakom slučaju preporučam svježe začinsko bilje.
- Masline i kapare ocijedite pa sve sastojke sameljite u pastu, u mužaru ili multipraktiku, a povezat ćete ih dobrim maslinovim uljem.
- Kruh prerežite napola cijelom dužinom i premažite tapenadom. Na to posložite mortadelu. Sendvič prerežite na nekoliko manjih dijelova i poslužite.