Sendvič s mortadelom i tapenadom od maslina

2015

Sastojci

  • 1 francuski kruh
  • 150 g mortadele s crnim maslinama
  • 150 g zelenih maslina (bez koštica)
  • 1 režanj češnjaka
  • nekoliko svježih listova bosiljka
  • 1 žlica kapara
  • 60 ml maslinovog ulja
1 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Sendvič s mortadelom i tapenadom od maslina

Mortadela i tapenada glavne su zvijezde ovog sendviča, toliko bogatog okusom da mu nije potreban više nijedan dodatak. Ovaj recept je inspiracija za mediteransku verziju sendviča.

Iako brz i jednostavan za pripremu, sendvič zaista može biti zanimljiv obrok. Nudi vam bezbroj kombinacija sastojaka za ukusan doručak ili večeru.

Za mene dobar sendvič čini kvalitetan, ukusan mesni dio i odgovarajući prilog. Kada govorimo o salamama, mortadela mi je jedna od najdražih, a za ovaj sendvič odlučila sam upotrijebiti mortadelu s crnim maslinama.

Kako bih ostala u mediteranskom tonu, za namaz u ovom receptu odlučila sam napraviti tapenadu. Tapenada je klasičan mediteranski namaz od maslina, a možete je spremati od crne i zelene sorte. Ako želite zanimljiviji okus, pomiješajte obje vrste.

Ovaj sendvič izvrstan je u dugačkom francuskom kruhu, a tapenadu možete dodatno poslužiti namazanu na prepečene kriške francuza.

tapenada-od-maslina

Priprema:

Kod pripreme tapenade, savjetujem da se poigrate sastojcima te da uz masline svakako koristite kapare. U nekim varijantama možete staviti i slane inćune te sušene rajčice. Koristila sam svježi bosiljak i češnjak, a umjesto bosiljka možete upotrijebiti ružmarin ili majčinu dušicu. U svakom slučaju preporučam svježe začinsko bilje.

Masline i kapare ocijedite pa sve sastojke sameljite u pastu, u mužaru ili multipraktiku, a povezat ćete ih dobrim maslinovim uljem.

Kruh prerežite napola cijelom dužinom i premažite tapenadom. Na to posložite mortadelu. Sendvič prerežite na nekoliko manjih dijelova i poslužite.

Vezani članci