Nije tajna da Volim meso uredništvo gaji određenu vrstu ljubavi prema ružicama od slanine zbog čega su se okušali složiti ih u buket. Korak dalje je da ih pokušate ‘posaditi’ u tart s nadjevom od sira i pridružiti im ružice od povrća kao što su mrkva i tikvice.
Podloga buketa može biti baza slanog tarta ili quichea ili pak lisnato tijesto kao u ovom receptu.
Boje buketa, ali okus baze možete uvijek lako prilagoditi pa predlažem da se s njima igrate dok ne nađete onu kombinaciju koja vam najviše odgovora.
SASTOJCI
Priprema:
- Tanko razvaljajte lisnato tijesto pa ga izrežite na dimenzije jednog (ili više) kalupa koji ćete koristiti za ovaj recept. Vilicom izbockajte tijesto i ostavite ga sa strane dok ne pripremite nadjev.
- Procijedite posni sir pa ga pomiješajte s naribanim parmezanom, narezanom mozzarellom, šakom nasjeckanog svježeg vlasca, dva jaja, dvije žlice maslinovog ulja, žličicom muškatnog oraščića i dvije do tri žličice soli. Nadjevom napunite sve kalupe tako da nadjev seže ispod ruba lisnatog tijesta.
- Operite mrkvu i tikvice operite pa pomoću gulilice za krumpire napravite tanke trake jednake debljine. Trakice povrća stavite na minutu do dvije u mikrovalnu pećnicu kako bi omekšale što će vam olakšati motanje ružica (neće pucati).
- Svaku traku povrća čvrsto zamotajte kako biste oblikovali ružicu. Na kraju ih možete pri dnu prstom istisnuti prema gore kako bi se dobila ljepša i autentičnija forma.
- Ružice možete raditi od jedne, dvije ili čak tri trakice povrća što će utjecati na veličinu ružice. Ružice od slanine, mrkve i tikvica lagano utisnite u nadjev od sira te premažite s malo maslinovog ulja.
- Tart pecite oko 25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C.