×
×
Napravite tart s ružicama od slanine i povrća
Iz pećnice

Napravite tart s ružicama od slanine i povrća

Proslavite dolazak proljeća ovim istovremeno prekrasnim i ukusnim tartom koji izgleda poput prave gredice cvijeća.

Nije tajna da Volim meso uredništvo gaji određenu vrstu ljubavi prema ružicama od slanine zbog čega su se okušali složiti ih u buket. Korak dalje je da ih pokušate ‘posaditi’ u tart s nadjevom od sira i pridružiti im ružice od povrća kao što su mrkva i tikvice.

Podloga buketa može biti baza slanog tarta ili quichea ili pak lisnato tijesto kao u ovom receptu.

Boje buketa, ali okus baze možete uvijek lako prilagoditi pa predlažem da se s njima igrate dok ne nađete onu kombinaciju koja vam najviše odgovora.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4

Priprema:

  1. Tanko razvaljajte lisnato tijesto pa ga izrežite na dimenzije jednog (ili više) kalupa koji ćete koristiti za ovaj recept. Vilicom izbockajte tijesto i ostavite ga sa strane dok ne pripremite nadjev.
  2. Procijedite posni sir pa ga pomiješajte s naribanim parmezanom, narezanom mozzarellom, šakom nasjeckanog svježeg vlasca, dva jaja, dvije žlice maslinovog ulja, žličicom muškatnog oraščića i dvije do tri žličice soli. Nadjevom napunite sve kalupe tako da nadjev seže ispod ruba lisnatog tijesta.
  3. Operite mrkvu i tikvice operite pa pomoću gulilice za krumpire napravite tanke trake jednake debljine. Trakice povrća stavite na minutu do dvije u mikrovalnu pećnicu kako bi omekšale što će vam olakšati motanje ružica (neće pucati).
  4. Svaku traku povrća čvrsto zamotajte kako biste oblikovali ružicu. Na kraju ih možete pri dnu prstom istisnuti prema gore kako bi se dobila ljepša i autentičnija forma.
  5. Ružice možete raditi od jedne, dvije ili čak tri trakice povrća što će utjecati na veličinu ružice. Ružice od slanine, mrkve i tikvica lagano utisnite u nadjev od sira te premažite s malo maslinovog ulja.
  6. Tart pecite oko 25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C.