×
×
Tirolska kobasica zapečena s jajima i sirom
Brzo gotovo

Tirolska kobasica zapečena s jajima i sirom

Slavnu kobasicu iz djetinjstva pomiješali smo s jajima, kruhom i sirom te je „obukli“ u sasvim novo ruho.

Tirolska je mnogima asocijacija na djetinjstvo, a i danas je neizostavan odabir za sendvič kada je potreban jači gablec.

U ovom smo je receptu odlučili upakirati u bogati doručak, no, jelo možete pripremiti i za brunch ili brzu večeru. Tirolska i kruh utopljeni u jajima pa zapečeni sa sirom nahranit će vas za sve vaše potrebe.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
20 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Tirolska kobasica

Priprema:

  1. Tirolsku kobasicu narežite na kockice, kao i rajčicu, a sir naribajte.
  2. Jaja razmutite pa im dodajte sušeni vlasac, sol, papar i prema želji malo čilija.
  3. Dvije posude za pečenje (promjera 17-20 cm) premažite maslacem pa u njih rasporedite razmućena jaja. Potom u svaku posudu umočite po krišku kruha, prvo s jedne strane, pa je preokrenite na drugu stranu.
  4. Oko kruha rasporedite kockice tirolske kobasice i rajčice i nježno promiješajte. Na kraju sve pospite sirom.
  5. Pecite u pećnici 12-15 minuta na 200 °C, dok se jaja ne ispeku. Izvadite iz pećnice i dodajte malo svježih listića matovilca i/ili ga poslužite dodatno kao salatu.