×
×
Topla salata s trganom svinjetinom i batatom
Recepti

Topla salata s trganom svinjetinom i batatom

Sporo kuhano, ali brzo pečeno – samo 30 minuta potrebno vam je za sočnu i mekanu trganu svinjetinu koju ćete poslužiti kao toplu salatu.

Izlaganjem mesa niskoj temperaturi i na duže razdoblje omekšavamo njegovu strukturu i činimo ga sočnijim. Upravo taj proces Slow Cooked Selection linija prolazi u PIK Vrbovcu.

Poslužite Pulled Pork, trganu svinjetinu napravljenu od mesa s hrvatskih farmi, u obliku brze i tople salate uz pečeni batat i svježe povrće poput rajčica, luka i rikole. Naravno, svaka salata traži i svoj preljev pa iskušajte ovaj lagani od jogurta, limuna i češnjaka.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
PIK Pulled Pork

    ZA PRELJEV:

Priprema:

  1. Trganu svinjetinu već pripremljenu metodom sporog kuhanja izvadite iz vrećice i prebacite u aluminijsku posudu. Meso pecite u pećnici 30 minuta na 200 °C (ili na 180 °C s uključenim ventilatorom). Nakon 30 minuta pečenja izvadite meso i natrgajte pomoću dvije vilice.
  2. Batat očistite i ogulite, narežite na kockice, nauljite, posolite i pospite sušenim origanom. Stavite na manji lim za pečenje i pecite oko 25 minuta, odnosno dok ne vidite da je batat pečen.
  3. Za umak protisnite češnjak i pomiješajte s jogurtom, sokom limuna te nasjeckanim koprom i peršinom.
  4. Luk narežite na polumjesece, rajčice prepolovite. U zdjelu posložite trganu svinjetinu, svježu rikolu, rajčice, luk i pečeni batat te sve prelijte pripremljenim preljevom.