×
×
Tostade s jajima, pancetom i pastom od graha
Iz tave

Tostade s jajima, pancetom i pastom od graha

Puna usta okusa, hrskave i mekane strukture istovremeno te umjerena pikantnost glavna su obilježja ovih tostada.

Hrskave kukuruzne tortilje toliko su ukusne da bismo ih mogli jesti i same, no pravo bogatstvo okusa kriju ove tostade.

Dobitnu kombinaciju ovih zalogaja čine pržena panceta, pikantna pasta od graha, taco umak, pečena jaja, ukiseljeni luk i avokado.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
40 minuta
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Panceta

    ZA PASTU OD GRAHA:

    ZA UKISELJENI LUK:

Priprema:

  1. Ljubičasti luk narežite na tanke kolutiće. Stavite ga u odgovarajuću manju teglicu te prelijte octom. Dodajte malo vode te prstohvat šećera i soli. Promućkajte i ostavite barem pola sata.
  2. Za pastu od graha, u tavi zagrijte malo ulja pa dodajte nasjeckani luk. Pržite oko pet minuta dok luk ne omekša. Posolite, dodajte mrvljeni čili i mljeveni kumin pa odmah ubacite i grah. Podlijte vodom i kuhajte oko 5 minuta. Potom zgnječite grah (npr. gnječilicom za krumpir) i kuhajte još nekoliko minuta. Skinite s vatre te dodajte korijandar i sok limete. Sve dobro promiješajte.
  3. Tortilje ispržite u ulju tako da budu hrskave. Kriške pancete ispržite na suhoj tavi, također dok ne budu hrskave.
  4. Pripremite tavu za jaja. Za svako jaje napravite podlogu, tako da dodate po dvije žlice umaka, donjom stranom žlice na sredini napravite udubljenje i onda na sredinu te podloge razbijete jaje. Pecite jaja dok bjelanjak nije ispečen.
  5. Avokado narežite na tanke kriške.
  6. Svaku tortilju premažite pastom od graha pa dodajte jaje zapečeno s umakom. Ukrasite kolutićima ukiseljenog luka, kriškama slanine i avokada.