Hrskave kukuruzne tortilje toliko su ukusne da bismo ih mogli jesti i same, no pravo bogatstvo okusa kriju ove tostade.
Dobitnu kombinaciju ovih zalogaja čine pržena panceta, pikantna pasta od graha, taco umak, pečena jaja, ukiseljeni luk i avokado.
SASTOJCI
ZA PASTU OD GRAHA:
ZA UKISELJENI LUK:
Priprema:
- Ljubičasti luk narežite na tanke kolutiće. Stavite ga u odgovarajuću manju teglicu te prelijte octom. Dodajte malo vode te prstohvat šećera i soli. Promućkajte i ostavite barem pola sata.
- Za pastu od graha, u tavi zagrijte malo ulja pa dodajte nasjeckani luk. Pržite oko pet minuta dok luk ne omekša. Posolite, dodajte mrvljeni čili i mljeveni kumin pa odmah ubacite i grah. Podlijte vodom i kuhajte oko 5 minuta. Potom zgnječite grah (npr. gnječilicom za krumpir) i kuhajte još nekoliko minuta. Skinite s vatre te dodajte korijandar i sok limete. Sve dobro promiješajte.
- Tortilje ispržite u ulju tako da budu hrskave. Kriške pancete ispržite na suhoj tavi, također dok ne budu hrskave.
- Pripremite tavu za jaja. Za svako jaje napravite podlogu, tako da dodate po dvije žlice umaka, donjom stranom žlice na sredini napravite udubljenje i onda na sredinu te podloge razbijete jaje. Pecite jaja dok bjelanjak nije ispečen.
- Avokado narežite na tanke kriške.
- Svaku tortilju premažite pastom od graha pa dodajte jaje zapečeno s umakom. Ukrasite kolutićima ukiseljenog luka, kriškama slanine i avokada.