×
×
Trgana svinjetina u burger pecivu s prženim krumpirićima
Brzo gotovo

Trgana svinjetina u burger pecivu s prženim krumpirićima

Sporo kuhanje je već odrađeno, a vama je potrebno samo 30 minuta do savršene i sočne trgane svinjetine poslužene u pecivu s hrskavim krumpirićima.

Trgana svinjetina (pulled pork) najčešće se radi od svinjske lopatice, a ime je dobila po „trganju“ mekanog mesa prije samog posluživanja. Takvo mekano meso s hrvatskih farmi pronaći ćete i u Slow Cooked Selection liniji iz PIK Vrbovca.

Trganu svinjetinu često poslužujemo u pecivima pa isprobajte ovu kombinaciju – budući da je meso već obrađeno sporim kuhanjem, potrebno je samo zapeći ga 30 minuta u pećnici ili 15 minuta na roštilju i – uživati.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
PIK Pulled Pork

    ZA POSLUŽIVANJE:

Priprema:

  1. Trganu svinjetinu već pripremljenu metodom sporog kuhanja izvadite iz vrećice i prebacite u aluminijsku posudu. Meso pecite u pećnici 30 minuta na 200 °C (ili na 180 °C s uključenim ventilatorom). Nakon 30 minuta pečenja izvadite meso i natrgajte ga pomoću dvije vilice.
  2. Krumpir ogulite i narežite na prutiće za pomfrit (možete se poigrati valovitim rezačem) i ispržite u dubokom ulju dok ne bude zlatno-žute boje i hrskav. Ocijedite ga i posolite.
  3. Peciva za burger prerežite na pola pa kratko zapecite na tavi. Donji i gornji dio peciva sa strane prereza premažite klasičnim burger umakom.
  4. Salatu narežite na trakice, mrkvu naribajte. Posložite oboje na donji dio peciva pa dodajte meso, a na njega kisele krastavce narezane na kolutiće. Poslužite uz pomfrit i umake prema želji.