Trgana svinjetina (pulled pork) najčešće se radi od svinjske lopatice, a ime je dobila po „trganju“ mekanog mesa prije samog posluživanja. Takvo mekano meso s hrvatskih farmi pronaći ćete i u Slow Cooked Selection liniji iz PIK Vrbovca.
Trganu svinjetinu često poslužujemo u pecivima pa isprobajte ovu kombinaciju – budući da je meso već obrađeno sporim kuhanjem, potrebno je samo zapeći ga 30 minuta u pećnici ili 15 minuta na roštilju i – uživati.
SASTOJCI
ZA POSLUŽIVANJE:
Priprema:
- Trganu svinjetinu već pripremljenu metodom sporog kuhanja izvadite iz vrećice i prebacite u aluminijsku posudu. Meso pecite u pećnici 30 minuta na 200 °C (ili na 180 °C s uključenim ventilatorom). Nakon 30 minuta pečenja izvadite meso i natrgajte ga pomoću dvije vilice.
- Krumpir ogulite i narežite na prutiće za pomfrit (možete se poigrati valovitim rezačem) i ispržite u dubokom ulju dok ne bude zlatno-žute boje i hrskav. Ocijedite ga i posolite.
- Peciva za burger prerežite na pola pa kratko zapecite na tavi. Donji i gornji dio peciva sa strane prereza premažite klasičnim burger umakom.
- Salatu narežite na trakice, mrkvu naribajte. Posložite oboje na donji dio peciva pa dodajte meso, a na njega kisele krastavce narezane na kolutiće. Poslužite uz pomfrit i umake prema želji.