Gospodo (mama, tata, nona, teto s televizije, celebrity chefe), molim vas naučite me ispeći meso, da bude ukusno, a ne kao potplat od opanka.
“Ništa jednostavnije! Uzmite meso, začinite ga, ispecite ga. Uslast.”
Ma mo’š mislit’! Da je to tako jednostavno, svi bi redovito uživali u vrhunskim pečenkama, pašticadama i inim ‘vrlo jednostavnim’ jelima.
Dok nisam došla do pravog omjera znanja i trikova, u svim mojim pečenim komadima mesa najviše je uživala moja retriverica, a da biste vi to izbjegli, ne morate se konzultirati ni sa kim – samo slijedite upute iz recepta.
SASTOJCI
Priprema:
- Meso začinite po želji. Zamotajte u alu foliju i ostavite da se marinira preko noći. Obzirom da su teleća prsa sama po sebi dosta masna, ne trebate dodavati masnoće u procesu mariniranja.
- Bez da je otvarate i odmotavate iz folije, teletinu prebacite u lim za pečenje te pecite 4-5 sati na maksimalnoj temperaturi od 80 °C.
- Niska temperatura pečenja osigurava ravnomjernu termičku obradu mesa, alu folija spriječava isušivanje, a ukupni rezultat ovakve pečenke je teletina 'meka kao maslac'.
- Na isti način možete peći većinu mesa.