×
×
Varivo s graškom, mahunama, špinatom i hamburgerom
Na žlicu

Varivo s graškom, mahunama, špinatom i hamburgerom

Zeleno povrće i prženi hamburger osnova su ovog laganog proljetnog variva uz koje ćete brzo zaboraviti na teška zimska jela.

Jela na žlicu često su sinonim za zimske recepte, ali ne moramo biti tako strogi prema sezonama. Ovo lagano varivo savršeno paše uz proljeće, i bojom i okusima.

Prženi hamburger kao baza podsjetit će vas na okuse bakinih specijaliteta i dobro „podebljati“ zelenu kombinaciju povrća. Tjestenina je tu da obogati jelo i dodatno vas zasiti.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
40 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Hamburger

Priprema:

  1. Hamburger narežite na kockice. Bijeli i svijetlo zeleni dio poriluka narežite na kolutiće, češnjak sitno nasjeckajte.
  2. U većem loncu zagrijte ulje pa dodajte hamburger i pržite ga oko 3 minute, a zatim poriluk i pržite još 2-3 minute. Ubacite češnjak, miješajte pa nakon 30-ak sekundi ulijte temeljac.
  3. Pustite da temeljac prokuha pa dodajte sušeni timijan, origano i bosiljak.
  4. Potom dodajte grašak i tjesteninu pa kuhajte oko 5 minuta. Ubacite zatim i mahune pa kuhajte još oko 5 minuta.
  5. Na kraju posolite i popaprite, kuhajte još minutu-dvije pa ugasite vatru. Dodajte baby špinat i samo ga umiješajte dok ne povene.
  6. Varivo poslužite toplo, prema želji pospite parmezanom ili dodajte malo kiselog vrhnja.