×
×
VIDEO: Zapečeni krumpir s povrćem, parizerom i jajima
Recepti

VIDEO: Zapečeni krumpir s povrćem, parizerom i jajima

Parizer u neočakivanoj situaciji, okružen ukusnim povrćem i začinima, uz dobitnu kombinaciju s jajima.

Ako bismo željeli pomiriti fanove parizera, s onima koji ovu salamu baš i ne cijene previše, ponudili bismo im ovo jelo. Zapravo, to ćemo i napraviti.

Daleko od tipičnog sendviča s parizerom, ova tava prepuna je povrća i ugodno posloženih okusa i začina. Idealno kao jači doručak, ali i ručak i večera, s ovim se obrokom možete „pokriti“ u bilo koje doba dana.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
50 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
PIKO parizer

Priprema:

  1. Nasjeckajte luk, a papriku, krumpir i parizer narežite na kockice. Tikvicu prvo narežite na deblje kolutove pa potom svaki kolut na četvrtine.
  2. U tavi zagrijte ulje pa zapecite kockice krumpira, oko 15 do 20 minuta. Kockice krumpira poravnajte u tavi tako da budu u jednom sloju te ih posolite. Prvo ih zapecite s jedne strane pa ih preokrenite i to ponovite to još 2 do 3 puta. Izvadite krumpir iz tave.
  3. U istu tavu dodajte još malo ulja i luk pa ga kratko pirjajte. Dodajte mu papriku pa nakon pet minuta i tikvice. Začinite čilijem, sušenim timijanom, solju i paprom. Pirjajte oko pet minuta pa ubacite parizer. Miješajte i pustite da se salama ugrije, a onda vratite i krumpir.
  4. Ponovno sve dobro promiješajte pa umiješajte baby špinat i pustite da povene. Potom lagano žlicom pritisnite povrće na četiri mjesta u tavi, gdje ćete u svaku udubinu ubaciti po jedno jaje. Poklopite i pustite da se jaja ispeku, oko 6 minuta.
  5. Jaja prema želji začinite s još soli, papra, timijana i/ili čilija te sve pospite listićima svježeg origana.