×
×
Advent: Gdje pojesti Roast beef i Meatballs sendviče
Novosti

Advent: Gdje pojesti Roast beef i Meatballs sendviče

Iako su kobasice skoro pa zaštitni znak adventske ponude, to ne znači da ne postoje opcije za ljubitelje novih okusa. Zovu se Roast beef i Meatballs sendviči.

Ako ste već do sad probali Kraljicu Adventa i Zagrebačku jegericu na Šmek Hausu na početku Gajeve ulice, vrijeme je da proširite svoje “adventske horizonte” i zaputite se na Gornji grad.

advent-roast-beef-meatballs-sendvic-01

Krenite Tkalčićevom ulicom gdje vas očekuje Instagram materijal zlata vrijedan.

Riječ je o starom Kobasičaru, prikazu stare mesnice iz 1926. godine. U njoj su, uz pomagala koja su se nekoć koristila, izloženi i proizvodi poput kulena, sušene kobasice ili svima omiljenog špeka.

Sendvič od najfinijeg pečenja – rostbifa

U kućici “Mala” na Gornjem gradu svoje mjesto je našao jedan od najukusnijih sendviča koji ćete imati prilike probati na Adventu. Riječ je o Roast beef sendviču koji se sastoji od najfinijeg komada junećeg mesa (ramsteka) koje se polako peče satima.

advent-roast-beef-meatballs-sendvic-02

Rezultat je sočno i savršeno pečeno meso, tanko rezano i posluženo u hrskavom pecivu s pikantnim umakom od papra, zapečenom crvenom paprikom i svježom rikulom.

Ako ovaj sendvič poželite pripremiti kod kuće, onda će vam u tome puno pomoći recept za roast beef.

Sendvič s mesnim okruglicama (meatballs)

Baš kao što naziv sugerira, ovaj sendvič sastoji se od mesnih okruglica s posebno odabranom kombinacijom začina, a poslužuje se u ukusnom pecivu s umakom od rajčice, rikolom i parmezanom.

advent-roast-beef-meatballs-sendvic-03

Ako će vas potencijalno uznemiriti pomisao na okruglice u sendviču u smislu praktičnosti jedenja – ne brinite. Okruglice su zapravo “poluokruglice”, lagano spljoštene s jedne strane kako bi ih se “ukrotilo” u pecivu.

PIKni si fotku!

Nakon finih sendviča, red je za fotkanje! Uz kućicu “Mala” nalazi se božićna ljuljačka za dvoje pa ne propustite iskoristiti priliku za stvaranje uspomena.

advent-roast-beef-meatballs-sendvic-05

Ne zaboravite fotku označiti hashtagom #PIKnisifotku na Instagramu i zapratiti naš @volim_meso profil.