Ako ste već do sad probali Kraljicu Adventa i Zagrebačku jegericu na Šmek Hausu na početku Gajeve ulice, vrijeme je da proširite svoje “adventske horizonte” i zaputite se na Gornji grad.
Krenite Tkalčićevom ulicom gdje vas očekuje Instagram materijal zlata vrijedan.
Riječ je o starom Kobasičaru, prikazu stare mesnice iz 1926. godine. U njoj su, uz pomagala koja su se nekoć koristila, izloženi i proizvodi poput kulena, sušene kobasice ili svima omiljenog špeka.
Sendvič od najfinijeg pečenja – rostbifa
U kućici “Mala” na Gornjem gradu svoje mjesto je našao jedan od najukusnijih sendviča koji ćete imati prilike probati na Adventu. Riječ je o Roast beef sendviču koji se sastoji od najfinijeg komada junećeg mesa (ramsteka) koje se polako peče satima.
Rezultat je sočno i savršeno pečeno meso, tanko rezano i posluženo u hrskavom pecivu s pikantnim umakom od papra, zapečenom crvenom paprikom i svježom rikulom.
Ako ovaj sendvič poželite pripremiti kod kuće, onda će vam u tome puno pomoći recept za roast beef.
Sendvič s mesnim okruglicama (meatballs)
Baš kao što naziv sugerira, ovaj sendvič sastoji se od mesnih okruglica s posebno odabranom kombinacijom začina, a poslužuje se u ukusnom pecivu s umakom od rajčice, rikolom i parmezanom.
Ako će vas potencijalno uznemiriti pomisao na okruglice u sendviču u smislu praktičnosti jedenja – ne brinite. Okruglice su zapravo “poluokruglice”, lagano spljoštene s jedne strane kako bi ih se “ukrotilo” u pecivu.
PIKni si fotku!
Nakon finih sendviča, red je za fotkanje! Uz kućicu “Mala” nalazi se božićna ljuljačka za dvoje pa ne propustite iskoristiti priliku za stvaranje uspomena.
Ne zaboravite fotku označiti hashtagom #PIKnisifotku na Instagramu i zapratiti naš @volim_meso profil.