Ako vam je potrebno nešto što će vam vratiti snagu, a svima katkad je, ova će vas juha definitivno okrijepiti.
Slatkoća mrkve izbalansirana je pikantnošću đumbira, okuse produbljuje i mljeveni kumin, a sve još dodatno naglašava svježi vlasac. Dodatak hrskave pancete zaokružit će priču i podići vašu juhu na neki novi nivo.
SASTOJCI
Priprema:
- Očistite mrkve i narežite ih na kockice, a luk i češnjak sitno nasjeckajte. Ogulite komadić đumbira dužine oko 2 cm i skroz ga usitnite.
- U nižem širem loncu zagrijte ulje. Dodajte mrkve i luk te posolite i popaprite. Pirjajte miješajući, dok mrkva malo ne omekša, 10-ak minuta.
- U lonac potom dodajte češnjak, đumbir i kumin te pirjajte još oko 2 minute.
- Ulijte temeljac u lonac i pustite da sve prokuha. Kuhajte 10-15 minuta dok mrkva sasvim ne omekša. Skinite s vatre i umiješajte vrhnje za kuhanje. Prema potrebi, dodajte još malo vode.
- Juhu potom miksajte štapnim mikserom dok ne dobijete gustu ujednačenu tekućinu bez komadića mrkve. Probajte pa dodajte još soli i papra prema vlastitom ukusu.
- Na suhoj tavi ispržite kriške pancete dok ne postanu hrskave.
- Juhu poslužite toplu u dubokim tanjurima ili zdjelicama te ukrasite pancetom, pečenim sjemenkama bundeve i vlascem.