×
×
Aromatična juha od mrkve i đumbira s pancetom
Na žlicu

Aromatična juha od mrkve i đumbira s pancetom

Ova juha grije i tijelo i dušu, a igrom slatkastih i pikantnih okusa podiže čak i raspoloženje.

Ako vam je potrebno nešto što će vam vratiti snagu, a svima katkad je, ova će vas juha definitivno okrijepiti.

Slatkoća mrkve izbalansirana je pikantnošću đumbira, okuse produbljuje i mljeveni kumin, a sve još dodatno naglašava svježi vlasac. Dodatak hrskave pancete zaokružit će priču i podići vašu juhu na neki novi nivo.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
40 minuta
uteg
BROJ OSOBA
6
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Panceta

Priprema:

  1. Očistite mrkve i narežite ih na kockice, a luk i češnjak sitno nasjeckajte. Ogulite komadić đumbira dužine oko 2 cm i skroz ga usitnite.
  2. U nižem širem loncu zagrijte ulje. Dodajte mrkve i luk te posolite i popaprite. Pirjajte miješajući, dok mrkva malo ne omekša, 10-ak minuta.
  3. U lonac potom dodajte češnjak, đumbir i kumin te pirjajte još oko 2 minute.
  4. Ulijte temeljac u lonac i pustite da sve prokuha. Kuhajte 10-15 minuta dok mrkva sasvim ne omekša. Skinite s vatre i umiješajte vrhnje za kuhanje. Prema potrebi, dodajte još malo vode.
  5. Juhu potom miksajte štapnim mikserom dok ne dobijete gustu ujednačenu tekućinu bez komadića mrkve. Probajte pa dodajte još soli i papra prema vlastitom ukusu.
  6. Na suhoj tavi ispržite kriške pancete dok ne postanu hrskave.
  7. Juhu poslužite toplu u dubokim tanjurima ili zdjelicama te ukrasite pancetom, pečenim sjemenkama bundeve i vlascem.