Corn dogs jedno je od najpopularnijih američkih jela. Rekao bih da je tako s dobrim razlogom.
Naime, radi se o kobasici (najčešće hrenovki) omotanoj u kukuruzno tijesto. No tu se ne radi o nekom obliku dizanog tijesta već o brzom “tekućem” tijestu koje možete zamutiti brže nego ono za palačinke.
Corn dogs se u pravilu serviraju na drvenom štapiću uz more različitih umaka.
Kako sam trenutno u blagdanskom raspoloženju, odlučio sam corn dogs pripremiti u obliku zalogaja ili prikladne party hrane te ih začiniti domaćim okusima.
Koristio sam Kranjsku kobasicu, a u tijesto sam dodao par klinčića koji odlično pašu uz meso svinjetine te su neizostavan blagdanski okus.
SASTOJCI
Priprema:
- U dubokoj posudi pomiješajte kukuruznu krupicu, brašno, sodu bikarbonu i začine. Dobro promiješajte sve suhe sastojke. U smjesu postupno ulijevajte mlijeko uz stalno miješanje pjenjačom.
- U dubokom loncu zagrijte veću količinu ulje za prženje na 175-180 °C.
- Kobasice narežite na manje kolutove. Pomoću čačkalica ili vilice uronite svaki komad kobasice nekoliko puta u kukuruznu smjesu, a zatim je brzo i oprezno ispustite u vruće ulje. Ako vam se tijesto teže "lovi" za kobasice, prvo ih uvaljajte u malo brašna.
- Nakon pola minute vilicom okrenite kobasice kako bi se ravnomjerno ispekle sa svih strana. Kobasice će biti pečene unutar minute, a da su dovoljno pržene prepoznati ćete i po zlatno smeđoj boji koju će poprimiti.
- Nakon prženja ih izvadite na papirnati ubrus da upije višak masnoće. Kobasice poslužite uz umak po želji.
- Za ovaj recept pripremio sam brzi umak od senfa i meda. Na oko 3 žlice senfa stavite 1 do 1,5 žlicu meda te dobro promiješajte. Ovisno o željenom okusu dodajte više meda ili senfa.