Corn dogs: Pržene kobasice u kukuruznom tijestu

2018

Sastojci

  • 300 g Kranjskih kobasica
  • 160 g kukuruzne krupice
  • 140 g oštrog brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 3 žličice sode bikarbone
  • 2 žličice soli
  • 3-4 klinčića (usitnjena)
  • mljevena crvena paprika
  • papar
  • origano
  • ulje za prženje
10 Siječanj 2018, Komentari: Komentari isključeni za Corn dogs: Pržene kobasice u kukuruznom tijestu

Prosinac je u gastronomskom smislu sinonim za kobasice pripremljene na sve moguće načine. Dajemo vam ideju za corn dogs, ali na hrvatski način.

Corn dogs jedno je od najpopularnijih američkih jela. Rekao bih da je tako s dobrim razlogom.

Naime, radi se o kobasici (najčešće hrenovki) omotanoj u kukuruzno tijesto. No tu se ne radi o nekom obliku dizanog tijesta već o brzom “tekućem” tijestu koje možete zamutiti brže nego ono za palačinke.

Corn dogs se u pravilu serviraju na drvenom štapiću uz more različitih umaka.

Kako sam trenutno u blagdanskom raspoloženju, odlučio sam corn dogs pripremiti u obliku zalogaja ili prikladne party hrane te ih začiniti domaćim okusima.

Koristio sam Kranjsku kobasicu, a u tijesto sam dodao par klinčića koji odlično pašu uz meso svinjetine te su neizostavan blagdanski okus.

corn-dogs-02

Priprema:

U dubokoj posudi pomiješajte kukuruznu krupicu, brašno, sodu bikarbonu i začine. Dobro promiješajte sve suhe sastojke.

U smjesu postupno ulijevajte mlijeko uz stalno miješanje pjenjačom.

U dubokom loncu zagrijte veću količinu ulje za prženje na 175-180 stupnjeva.

Kobasice narežite na manje kolutove. Pomoću čačkalica ili vilice uronite svaki komad kobasice nekoliko puta u kukuruznu smjesu, a zatim je brzo i oprezno ispustite u vruće ulje.

Ako vam se tijesto teže “lovi” za kobasice, prvo ih uvaljajte u malo brašna.

Nakon pola minute vilicom okrenite kobasice kako bi se ravnomjerno ispekle sa svih strana.

Kobasice će biti pečene unutar minute, a da su dovoljno pržene prepoznati ćete i po zlatno smeđoj boji koju će poprimiti.

Nakon prženja ih izvadite na papirnati ubrus da upije višak masnoće. Kobasice poslužite uz umak po želji.

Za ovaj recept pripremio sam brzi umak od senfa i meda. Na oko 3 žlice senfa stavite 1 do 1,5 žlicu meda te dobro promiješajte. Ovisno o željenom okusu dodajte više meda ili senfa.

Vezani članci