×
×
Debrecinke u tijestu za perece
Recepti

Debrecinke u tijestu za perece

Kad zima stiže na vrata, Debrecinka se u perec tijesto umata! Klikni i pogledaj recept za vaš novi omiljeni snack.

Slani pereci odličan su prilog svim vrstama kobasica za kuhanje i pečenje, a kobasice u ovitku jedno su od dražih jela svakog kućanstva. Zato ovaj recept spaja ta dva svijeta i donosi vam odlične debrecinke u ovitku od tijesta za perece.

Kombinacija je toliko dobra da vam čak ne treba niti umak uz njih, ali neće smetati ako napravite brzi umak od meda i senfa.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Debrecinka

Priprema:

  1. U dubokoj posudi pomiješajte toplu vodu (170 ml), natrgani svježi kvasac i žličicu šećera. Ostavite kvasac u vodi oko deset minuta da se aktivira, a zatim dodajte otopljeni maslac, sol i glatko brašno. Pomiješajte sve sastojke i zamijesite glatko tijesto. Ako vam je tijesto previše ljepljivo dodajte još malo brašna. Tijesto bi trebalo biti mekano, ali ne i ljepljivo na dodir. Tijesto prekrijte krpom ili elastičnom folijom i ostavite ga na toplom mjestu oko sat vremena.
  2. Dignuto tijesto razvaljajte u pravokutni oblik debljine tri do četiri milimetra. Tijesto narežite na tanke trake minimalno duplo duže od debrecinki koje ćete u njih motati.
  3. Debrecinke prerežite na pola kako bi od jedne kobasice dobili dva manja komada. Stavite komad debrecinke pod kutem od 45 stupnjeva u odnosu na tijestu i zamotajte je tako da se rubovi tijesta preklapaju. Krajeve tijesta lagano uštipnite prstima kako se tijesto ne bi odmotalo za vrijeme kuhanja ili pečenja. Ponovite ovaj postupak sve dok ne ostanete bez tijesta ili kobasica za zamatanje u tijesto.
  4. Nakon toga, u dubokom loncu zagrijte dvije litre vode. Kada voda zavrije u nju dodajte sodu bikarbonu, a sa strane pripremite lim za pečenje. Po nekoliko omotanih debrecinki odjednom stavite kuhati u vruću vodu sa sodom i kuhajte oko jedne minute u potpunosti uronjene u vodu, a zatim ih izvadite iz vode i rasporedite ravnomjerno po plehu. Na kraju ih premažite razmućenim jajetom i po ukusu pospite s krupnom morskom soli. Debrecinke u ovitku pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 °C oko petnaest minuta, sve dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Poslužite ih još tople uz umak po želji, a savršeno pašu uz umak od senfa i meda. Dobar tek!