×
×
Recite “Volim te!” domaćom juhom od piletine
Na žlicu

Recite “Volim te!” domaćom juhom od piletine

Rijetki su oni koji neće cijeniti što ste se potrudili i pripremili im domaću toplu juhu, a ako u njoj još plivaju srca i piše ‘volim te’, nahranili ste i tijelo i srce ljubavlju.

Malo što u narodnim vjerovanjima ima toliko univerzalno pozitivno i ljekovito djelovanje kao što je to domaća pileća juhica.

I ne navodim vas ovime da svoje ljubavne jade liječite juhicom, ali čak i na tom polju, mogla bi se pokazati vrlo djelotvornom i upotrebljivom.

Muško ili žensko, rijetki su oni koji neće cijeniti ako ste se potrudili i pripremili im domaću toplu juhu, a ako u njoj još plivaju srca i piše “volim te”, nahranili ste i tijelo i srce ljubavlju i raznježili i ugrijali čak i one kojima je Valentinovo samo komercijalna izmišljotina.

A ako im je opet do toga stalo, a vi zaboravili, juhica će vas spasiti neizbježne “jezikove juhe”.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Piletina

Priprema:

  1. Na ulju, a najbolje bi bilo na pilećoj masnoći, povenite sitno sjeckani luk, dodajte meso narezano na kockice i usitnjen češnjak pa kratko pržite, a zatim dodajte i povrće. Celer narezan na sitne kockice, peršin na kolute, a mrkvu po želji učinite srcolikom.
  2. Očistite je i cijelom dužinom lagano izdubite, a zatim opet čitavom dužinom po tom istom vrhu tanko odrežite šnitu da je malo "otupite". Sad sa svake strane mrkve, opet uzdužno, ali ukoso, tako da mrkvu oblikujete trokut, odrežite po jednu tanku šnitu. Kad je narežete na ploške, dobiti će oblike malih srdaca.
  3. Povrću dodajte i sitno sjeckani list peršina, posolite i blago popaprite, zalijte prvo malom količinom vodom i ostavite da ispari, a nakon toga dolijte veću količinu vode i ostavite da se kuha dok meso i povrće ne omekšaju.
  4. U posebnoj posudi skuhajte rezance ili tjesteninu za juhu u obliku slova, pa ako srca nisu bila dovoljna, "podebljajte" napismeno što ste juhicom željeli poručiti.