×
×
Domaći ravioli punjeni trganom junetinom i parmezanom
Video recepti

Domaći ravioli punjeni trganom junetinom i parmezanom

Malo sastojaka, a puno okusa – trgana junetina savršeno se slaže s parmezanom i svježim timijanom.

Za domaću tjesteninu ne treba vam puno sastojaka, ali ipak, potrebno je nešto truda i mišića. No, rezultat će oduševiti i vas i sretnike koji će se naći za vašim stolom.

Kao toplo jelo ili predjelo, ravioli punjeni sporo kuhanom trganom junetinom uz malo parmezana i svježeg timijana bit će pravi okusni užitak popraćen osjećajem ponosa.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
6
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
PIK Pulled Beef

    ZA TIJESTO:

Priprema:

  1. Trganu junetinu već pripremljenu metodom sporog kuhanja izvadite iz vrećice i prebacite u aluminijsku posudu. Pecite u pećnici 30 minuta na 200 °C (ili na 180 °C s uključenim ventilatorom). Istovremeno pecite oba pakiranja.
  2. U veću zdjelu istresite brašno, napravite udubljenje u sredini pa u sredinu dodajte jaja. Ulijte maslinovo ulje i posolite. Vilicom lagano povežite sastojke i krenite mijesiti tijesto u zdjeli. Kad se poveže istresite ga na radnu površinu i mijesite 10-ak minuta. Tijesto treba biti tvrđe.
  3. Oblikujte ga u kuglu i pokrijte zdjelom ili zamotajte u plastičnu foliju i ostavite na sobnoj temperaturi 15-ak minuta.
  4. Kad je meso gotovo, izvadite ga iz pećnice i natrgajte s pomoću dvije vilice. Parmezan naribajte.
  5. Nakon što je tijesto odležalo, podijelite ga na četiri dijela. Svaki dio lagano pritisnite, kako bi bio debljine oko 1-2 cm. Pobrašnite i krenite ga razvlačiti uz pomoć stroja za tijesto. Svaki dio provucite nekoliko puta, dok ne tijesto ne bude debljine oko 2 mm. Tijesto stalno brašnite.
  6. Prvi razvučeni komad tijesta postavite na radnu površinu. Od natrganog mesa napravite kuglice i slažite ih u dva uzdužna reda po tijestu, tako da na kraju imate 20 kuglica. Otprilike 1/3 mesa sačuvajte. Na svaku kuglicu stavite malo naribanog parmezana.
  7. Oko svake kuglice tijesto premažite vodom s pomoću kista. Potom poklopite drugim razvučenim komadom tijesta. Pritisnite rubove te oko svake kuglice dobro pritisnite tijesto.
  8. Rezačem izrežite tijesto tako da oko svake kuglice mesa napravite kvadrat. Sve to ponovite s preostala dva komada tijesta.
  9. U kipuću posoljenu vodu ubacite raviole i kratko ih kuhajte, oko 3 minute. Ovisno o veličini lonca, kuhajte ih u više navrata.
  10. Dok se ravioli kuhaju, u većoj tavi rastopite maslac i kratko pržite listiće svježeg timijana. Ubacite raviole, protresite ih tako da se oblože maslacem pa dodajte preostalo meso. Promiješajte, pospite parmezanom i poslužite.
  11. Količine u ovom receptu dovoljne su za 40-ak raviola i šest osoba. Ako želite recept pripremiti s jednim pakiranjem mesa, sve ostale sastojke također samo prepolovite.