×
×
Flank steak u burbon umaku
Recepti

Flank steak u burbon umaku

Srednje pečeni flank steak u burbon umaku jelo je koje ne iziskuje previše pripreme. Uz dodatak krumpira s parmezanom postat će još ukusnije.

Klasici su klasici s razlogom. Ništa ne može nadmašiti srednje pečeni odrezak natopljen maslacem i obasipan sa soli i svježe mljevenim paprom, ali s vremena na vrijeme naletim na neki toliko dobar recept da se ti omjeri brzo promjene, a recept u nastavku je upravo jedan od tih recepata.

Priprema mesa je jednako kratka kao i kod klasičnog pečenja odrezaka, a gusti karamelizirani burbon umak možete pripremiti u istoj tavi u kojoj ste pripremali odreske za vrijeme njihovog odležavanja. Uz flank steak i burbon umak pripremio sam i tanko narezani zapečeni krumpir s parmezanom.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
40 minuta
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Flank Steak

Priprema:

  1. Mlade krumpire operite i narežite ih na tanke ploške. U dubokoj posudi pomiješajte naribani parmezan, 50 ml vrhnja za kuhanje, krumpir te sve zajedno posolite, popaprite i dobro pomiješajte. Krumpir rasporedite na dno manje vatrostalne posude ili ih možete poslagati u male hrpice u kalupu za muffine te ih pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20-25 minuta. Dužina pečenja će ovisiti o debljini ploški krumpira.
  2. Za vrijeme pečenja krumpira pripremite meso i umak. Flank steak posolite, popaprite te ga premažite sa senfom s obje strane. Duboku neprianjajuću tavu zagrijte na štednjaku. Kada tava postigne visoku temperaturu ispecite marinirani flank steak u njoj. Prvo ga zapecite s obje strane, a zatim u tavu dodajte maslac. Pečeni odrezak izvadite iz tave sa strane i pustite da odleži barem 10 minuta prije nego ga narežete na trakice.
  3. Za pripremu burbon umaka, u još toplu i zagrijanu tavu pomiješajte burbon, soja umak, Worcestershire umak, sušeni list peršina i kristalni šećer. Umak kuhajte do kipljenja, a nakon toga još par minuta na srednje jakom plamenu, a zatim u njega dodajte ostatak vrhnja za kuhanje. Narezani odrezak možete dodati i pomiješati ga s umakom u tavi prije serviranja.