×
×
Grill kobasice punjene sirom i omotane slaninom
Recepti

Grill kobasice punjene sirom i omotane slaninom

Postoje odlične kobasice, a onda postoje grill kobasice punjene sirom i omotane slaninom pa pripremljene na roštilju!

Roštiljanje je zaštitni znak Hrvata. Iako se većinom svi držimo provjerenih recepata, pokoja nova ideja nikad nije loša za isprobati.

Pa zato probajte složiti kobasice napunjene sirom i omotane trakicama slanine, a ispeći ih možete na roštilju, tavi pa čak i u pećnici.

Kad je posluživanje u pitanju, odlučio sam se za hot-dog varijantu pa ih ubacio u pecivo, dodao ljubičasti luk i ljute papričice. Umake prilagodite svom ukusu.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
20 min
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mix kobasice

Priprema:

  1. Svaku kobasicu nožem prerežite po dužini pazeći da je ne prerežete do kraja.
  2. Sireve naribajte i pomiješajte pa njima napunite kobasice. Sir slobodno malo pritisnite kako ne bi ispadao.
  3. Slaninu ako već nije narezana, narežite na tanke trakice te omotajte kobasice.
  4. Ovako napunjene (i omotane) kobasice pecite na roštilju, tavi ili čak u pećnici. Vrijeme pečenja prilagodite slanini, tj. kada je ona pečena i sve ostalo je gotovo.
  5. Mali savjet za peciva - prerežite ih s gornje strane a ne bočno. Tako ćete dobiti puno bolju kontrolu prilikom jedenja.
  6. Stavite umak po želji preko kobasice. Ljubičasti luk sitno nasjeckajte, a ljute papričice narežite na tanke kolutiće te oboje pospite po kobasicama. Na samom kraju dodajte malo svježeg origana i uživajte.