Roštiljanje je zaštitni znak Hrvata. Iako se većinom svi držimo provjerenih recepata, pokoja nova ideja nikad nije loša za isprobati.
Pa zato probajte složiti kobasice napunjene sirom i omotane trakicama slanine, a ispeći ih možete na roštilju, tavi pa čak i u pećnici.
Kad je posluživanje u pitanju, odlučio sam se za hot-dog varijantu pa ih ubacio u pecivo, dodao ljubičasti luk i ljute papričice. Umake prilagodite svom ukusu.
SASTOJCI
Priprema:
- Svaku kobasicu nožem prerežite po dužini pazeći da je ne prerežete do kraja.
- Sireve naribajte i pomiješajte pa njima napunite kobasice. Sir slobodno malo pritisnite kako ne bi ispadao.
- Slaninu ako već nije narezana, narežite na tanke trakice te omotajte kobasice.
- Ovako napunjene (i omotane) kobasice pecite na roštilju, tavi ili čak u pećnici. Vrijeme pečenja prilagodite slanini, tj. kada je ona pečena i sve ostalo je gotovo.
- Mali savjet za peciva - prerežite ih s gornje strane a ne bočno. Tako ćete dobiti puno bolju kontrolu prilikom jedenja.
- Stavite umak po želji preko kobasice. Ljubičasti luk sitno nasjeckajte, a ljute papričice narežite na tanke kolutiće te oboje pospite po kobasicama. Na samom kraju dodajte malo svježeg origana i uživajte.