Gurmanska kobasica je svježa mesnata kobasica koju će voljeti pravi gurmani. Najbolja je kad je ispečete na roštilju ili u grill tavi. Naravno, u toplijem dijelu godine najbolje će pasati uz sezonsko povrće poput tikvica, paprika, šparoga…
Sezonu smo odradili do kraja pa smo kobasice i povrće poslužili uz osvježavajući i lagani umak aromatiziran nježnim listićima kopra.
SASTOJCI
ZA UMAK:
Priprema:
- Luk i tikvicu narežite na kolutove, a paprike na trakice. Šparogama odvojite drvenasti (donji) dio. Povrće nauljite maslinovim uljem, posolite i popaprite.
- Zagrijte roštilj ili grill tavu, premažite uljem i ispecite kobasice. Okrećite ih često tako da se dobro zapeku svih strana, 10-15 minuta.
- Na tavi ispecite i pripremljeno povrće, pecite ga dok ne omekša i uhvati tragove „rešetke“ (6-10 minuta, ovisno o vrsti povrća i debljini na koju ste ga narezali).
- Češnjak sitno nasjeckajte ili protisnite. Dodajte ga u zdjelicu s grčkim jogurtom, maslinovim uljem, solju i paprom. Listiće svježeg kopra nasjeckajte i dodajte 1-2 žličice u umak. Dobro promiješajte.
- Kobasice poslužite uz povrće, pospite listićima svježeg kopra te pokapajte umakom.