×
×
Gurmanske kobasice i povrće s umakom od kopra
Brzo gotovo

Gurmanske kobasice i povrće s umakom od kopra

Grill tava ili roštilj, gurmanska kobasica, sezonsko povrće i svježi kopar – spremni smo za ljetnu sezonu!

Gurmanska kobasica je svježa mesnata kobasica koju će voljeti pravi gurmani. Najbolja je kad je ispečete na roštilju ili u grill tavi. Naravno, u toplijem dijelu godine najbolje će pasati uz sezonsko povrće poput tikvica, paprika, šparoga…

Sezonu smo odradili do kraja pa smo kobasice i povrće poslužili uz osvježavajući i lagani umak aromatiziran nježnim listićima kopra.

 

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Gurmanska kobasica

    ZA UMAK:

Priprema:

  1. Luk i tikvicu narežite na kolutove, a paprike na trakice. Šparogama odvojite drvenasti (donji) dio. Povrće nauljite maslinovim uljem, posolite i popaprite.
  2. Zagrijte roštilj ili grill tavu, premažite uljem i ispecite kobasice. Okrećite ih često tako da se dobro zapeku svih strana, 10-15 minuta.
  3. Na tavi ispecite i pripremljeno povrće, pecite ga dok ne omekša i uhvati tragove „rešetke“ (6-10 minuta, ovisno o vrsti povrća i debljini na koju ste ga narezali).
  4. Češnjak sitno nasjeckajte ili protisnite. Dodajte ga u zdjelicu s grčkim jogurtom, maslinovim uljem, solju i paprom. Listiće svježeg kopra nasjeckajte i dodajte 1-2 žličice u umak. Dobro promiješajte.
  5. Kobasice poslužite uz povrće, pospite listićima svježeg kopra te pokapajte umakom.